Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Φουντώνουν» τα σενάρια για εκλογές-Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόφαση του πρωθυπουργού

Προεκλογικό είναι το κλίμα στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες με τις περιοδείες των πολιτικών ανά την χώρα να πληθαίνουν και υπουργούς και βουλευτές να είναι έτοιμοι για να πέσουν στην μάχη της επανεκλογής τους.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση προκήρυξης εκλογών. Ο πρωθυπουργός στις δημόσιες τοποθετήσεις του επιμένει ότι επιθυμία του είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία που λήγει το 2023.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι δεν είναι τόσο κάθετος. «Ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα», είπε σε χθεσινή συνέντευξη του στο Capital.gr ο πρωθυπουργός.

Έτσι αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμήσει την προσφυγή στις κάλπες το ερχόμενο Φθινόπωρο προκειμένου να αποφύγει μία άτυπη προεκλογική περίοδο που θα τραβήξει χρονικά, θα δημιουργήσει πρόβλημα στη οικονομία και θα «κολλήσει» το κυβερνητικό έργο.

Για τον χρόνο που θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού κρίσιμος μήνας θεωρείται ο Αύγουστος. Τότε θα είναι ξεκάθαρο εάν θα έχει φέρει αποτελέσματα η αντιπυρική προστασία της χώρας και αν δεν θα έχουμε επανάληψη των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών. Επίσης είναι μήνας που θα φανούν τα έσοδα από τον τουρισμό και το περιθώριο των ελιγμών του οικονομικού επιτελείου. Ο επόμενος χειμώνας αναμένεται να είναι δύσκολος για τα νοικοκυριά που έχουν να αναμετρηθούν με την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα και τον πληθωρισμό που εκτινάσσει στα ύψη τις τιμές βασικών προϊόντων του καλαθιού της νοικοκυράς. Αυτοί είναι και οι παράγοντες που θα βαρύνουν στις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!