Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σταϊκούρας για Fuel Pass 2: Από τα 30.000 έως 45.000 ευρώ το οικογενειακό εισόδημα για τους δικαιούχους

 

 

 

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα καύσιμα, με το ενισχυμένο Fuel Pass που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης  κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά.

 

 

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, το Fuel Pass 2 στη βενζίνη αυξάνεται στα 80 ευρώ για τους κατόχους αυτοκινήτων, στα 60 ευρώ για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και στα 100 ευρώ για τους πολίτες που μένουν στα νησιά.

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Σταϊκούρα:

 

Επεκτείνεται για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο το Fuel Pass 2. Δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί και με όριο τα 45.000 ευρώ.

Η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, αυτό για πληρωμή στην αντλία.

Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ τώρα αντί 55 μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν.

Αυτή η επιδότηση τόνισε ρίχνει την βενζίνη κάτω από τα 2 ευρώ. Το κόστος είναι 200 εκατομμύρια ευρώ.

Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο. Κόστος 115 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, επιστρέφεται το ΕΦΚ στους πολίτες που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Πρέπει να έχει υποβληθεί δήλωση ΟΣΔΕ και για το 2022.

Τα κύρια σημεία των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού

 

Το Fuel Pass θα έχει ισχύ για τρεις μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) και αφορά περισσότερους από 3 εκ. οδηγούς.

Επισπεύδεται η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο που αγόρασαν το 2022. Η επιστροφή αρχικά, ήταν να γίνει τον Νοέμβριο.

375 εκ. ευρώ ακόμα. Συνολικά για καύσιμα 580 εκ ευρώ. Στα 8 δις το σύνολο ενισχύσεων για κρίση ενέργειας, που «προέκυψαν από συνετή οικονομική διαχείριση και ρυθμούς ανάπτυξης».

Επιδότηση fuel pass 2 από τα 45 στα 80 ευρώ, για μοτοσικλέτες από 35 στα 60 και νησιά 100 ευρώ αντί 55, για μοτοσικλέτες 70 από 40.

Απομείωση αυξήσεων στη βενζίνη κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου.

Επέκταση στο diesel ώστε να συγκρατηθούν αυξήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η επιδότηση για το diesel κίνησης παραμένει στην αντλία και θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, όπως ίσχυε και στο προηγούμενο πρόγραμμα. το λίτρο. Στόχος για το diesel να κρατηθεί κάτω από 2 ευρώ στην αντλία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!