Το θρίλερ των θρίλερ – «Δεν σκότωσα τα παιδιά μου» επιμένει η Πισπιρίγκου – Πώς το πόρισμα «δείχνει» συνένοχο
Μετά από αρκετό διάστημα ερευνών, η σημερινή ήταν ημέρα αποκαλύψεων και εξελίξεων για την υπόθεση των τριών άτυχων παιδιών στην Πάτρα, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.
Μετά το πόρισμα που κατέθεσαν στις Αρχές οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, στην ουσία η δολοφονία της Τζωρτζίνας έχει ήδη μετατραπεί σε… τριπλό φονικό. Και αυτό διότι Μαλένα και Ιριδα θεωρούνται πλέον και επίσημα θύματα δολοφονίας.
Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα. Όλα αυτά τη στιγμή που η μητέρα των τριών παιδιών, η οποία σημειωτέον κατηγορείται για δολοφονία της Τζωρτζίνας, επιμένει στην αρχική της θέση, ότι δηλαδή δεν έχει καμία εμπλοκή με τους θανάτους.
«Δεν έχω καμία εμπλοκή, δεν σκότωσα τα παιδιά μου»
Σύμφωνα με το Star, η πρώτη αντίδρασή της λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας που αναφέρει ότι ήταν «ασφυκτικοί», μίλησε με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο και τού είπε πως δεν έχει σκοτώσει τα παιδιά της.
«Δεν έχω καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών μου, αρνούμαι κάθε υπόνοια, υποψία και κατηγορία. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία ευρισκόμενη στη φυλακή» ισχυρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Τα επόμενα βήματα
Η δικογραφία, το πόρισμα και όλες οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την εν λόγω έρευνα. Αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.
Είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, ενώ πιθανό είναι να κληθούν και άλλα πρόσωπα, όπως η αδερφή της 33χρονης, η οποία ήταν στο σπίτι της οικογένειας ότι πέθανε η Ίριδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα, ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.
«Κανονιές από την Εισαγγελία για συγκάλυψη»
Χαρακτηριστική είναι η προσέγγιση του θέματος από τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρο Μπαλάφα.
«Οι κανονιές θα βαρέσουν από την Εισαγγελία και όχι από την Αστυνομία» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή Live News για το τελικό πόρισμα της Μαλένας και της Ίριδας.
Ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση, εξήγησε πως μεσοβδόμαδα η αστυνομία θα ολοκληρώσει με τις καταθέσεις και οφείλει να καταθέσει πόρισμα, όπου θα καταδεικνύονται οι δράστες των ανθρωποκτονιών που πλέον είναι τρεις.
«Από εκεί και πέρα οτιδήποτε είναι να εκδοθεί από εντάλματα ή συλλήψεις θα γίνει από την Εισαγγελία, πιστεύω σε πολύ εύλογο διάστημα» συμπλήρωσε.
Στην ερώτηση εάν εκτιμά πως θα ασκηθεί δίωξη στο ίδιο άτομο, απάντησε πως η Αστυνομία έλαβε συγκεκριμένες καταθέσεις, σε συγκεκριμένους χρόνους, αλλά και με συγκεκριμένη σειρά για να καταδειχθεί ποιοι είναι και εάν υπάρχουν ένοχοι και πού θα αποδοθούν οι κατηγορίες. «Είναι κοινή θέληση των δικαστικών Αρχών και της Αστυνομίας να εκδικαστεί αυτή η υπόθεση».
Τέλος, ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει και άλλος συγκατηγορούμενος, απάντησε πως «… είναι πάρα πολύ πιθανό για ένα άτομο ακόμη, ενδεχομένως σε πλημμεληματικό βαθμό, συγκάλυψη».
«Δεν χρειάζεται ομολογία για να δικαστεί»
Τη δική του εκδοχή για την εξέλιξη της υπόθεσης μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος Καρακούκη – Καλογρηά, κατέθεσε και ο ποινικολόγος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε ότι πλέον τα δεδομένα είναι τόσα πολλά και η αλυσίδα των γεγονότων θα μπορούσε να σταθεί σε ένα δικαστήριο προκειμένου να κρίνει ως ένοχη την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, ακόμη και χωρίς την ομολογία της.
«Με τα επιστημονικά τεκμήρια που προέκυψαν από την έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει» είπε και πρόσθεσε:
«Ακόμη και στην περίπτωση που η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμείνει να δηλώνει αθώα, ένα δικαστήριο θα μπορούσε να στηρίξει τις κατηγορίες εναντίoν της και να την κρίνει ένοχη για ανθρωποκτονία. Και αυτό γιατί τα δικαστήρια εξετάζουν τα στοιχεία, τα οποία πλέον θεωρούνται επαρκή και μαζί με τις καταθέσεις, τις αντιφάσεις, τις μαρτυρίες θα συνεκτιμηθούν. Εκεί λοιπόν θα κριθεί εάν οι θάνατοι των τριών παιδιών αποτέλεσαν κάποιο σχέδιο της Ρούλας Πισπιρίγκου ή όχι».