Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έρχεται μέσα στο καλοκαίρι το Fuel Pass 2-Εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 60 ευρώ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει πιθανότατα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προκειμένου να συζητήσουν το νέο  πακέτο μέτρων για τα καύσιμα, το Fuel Pass 2.

Το νέο Fuel pass θα διαφέρει από το προηγούμενο, καθώς θα είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο και θα απευθύνεται σε περισσότερους. Παράλληλα, στις σκέψεις της κυβέρνησης εκτός από το Fuel Pass για τα καύσιμα, είναι η χορήγηση «επιταγής ακρίβειας» προς τα ευάλωτα νοικοκυριά, κάτι που αν τελικά υλοποιηθεί, θα δοθεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

Ο δρόμος για την χορήγηση του νέου πακέτου στήριξης fuel pass, άνοιξε η θετική απόκλιση από τον στόχο των φορολογικών εσόδων για τον Μάιο, η οποία δημιούργησε έναν νέο δημοσιονομικό χώρο άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι φορολογικές εισπράξεις του Ιουνίου θα είναι αυτές που θα κρίνουν το εάν τελικά υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα για τη χορήγηση δεύτερης «επιταγής ακρίβειας» για τους ευάλωτους εντός του 2022.

Το επίδομα για τη βενζίνη θα είναι αυξημένο και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30 -50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος, με τις εκτιμήσεις να το ανεβάζουν κοντά στα 60 ευρώ. Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Επίσης θα αυξηθούν σημαντικά οι δικαιούχοι, με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ. Για τη χορήγηση του επιδόματος θα ακολουθηθεί το υφιστάμενο μοντέλο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!