Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τα «μαζεύει» ο Ακάρ: Σημαντικό να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά και το επεισόδιο με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ έκανε… στροφή 180 μοιρών.

«Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», είπε Χουλουσί Ακάρ κατά την ενημέρωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του NATO καθώς αναφέρθηκε στο σύντομο τετ-α-τετ με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανακοίνωση αναφέρθηκε στην ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο υπουργών και τόνισε την ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες. «Στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!