Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Υπόθεση Βαλυράκη – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ των προφυλακισμένων ψαράδων (Εικόνα)

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Χαλκίδας υπέρ της αθωότητας των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη προχώρησαν  χθες συνάδελφοί τους ψαράδες και πολίτες της Ερέτριας.

Οι δύο Χαλκιδαίοι ψαράδες, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και δηλώνουν αθώοι, ήταν προγραμματισμένο να προσφύγουν στο Δικαστικό Συμβούλιο Χαλκίδας κατά της προσωρινής κράτησης που τους επιβλήθηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα. Ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, Γιάννης Γλύκας, αναλαμβάνει μαζί με τον Χαλκιδαίο δικηγόρο Δημ. Καρβέλη την υπεράσπισή τους και μιλώντας είχε μάλιστα αναφέρει πριν από κάποιες μέρες πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα εισφέρουμε νέα στοιχεία στην υπόθεση, τα οποία θα ανατρέψουν συθέμελα τα μέχρι τώρα δεδομένα», σύμφωνα με τον ιστότοπο evima.gr.

Οι δύο ψαράδες προφυλακίστηκαν με βάση την κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε πως τα δύο αδέλφια ευθύνονται για το θάνατό του, καθώς ενεπλάκησαν σε καβγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν πριν εκείνος πέσει στη θάλασσα. Στη 16σέλιδη απόφαση του ανακριτή, που οδήγησε και στην κράτηση των δύο ψαράδων, δεν διαφαίνεται κάποια αμφιβολία για την ενοχή τους και περιγράφεται με λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο η βάρκα τους χτύπησε με την προπέλα και τα υδροπτερύγια τον Σήφη Βαλυράκη. «Εν γνώσει σας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Ο ανακριτής θεωρεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι χτύπησαν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα διαπληκτίστηκαν μαζί του. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται.

«Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί μία καθαρά δικαστική πλάνη και όχι κάτι άλλο. Ανακριτική και εισαγγελική αρχή έσφαλαν και με τα στοιχεία, τα οποία στην πορεία θα καταθέσουμε, θα ανατρέψουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα και η αρχική εκτίμηση περί προσωρινής κρατήσεως των δύο εντολέων μου θα ανατραπεί συθέμελα και οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο πρέπει να αποφυλακιστούν, αλλά θα αθωωθούν και στο δικαστήριο» αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του ο 72χρονος ψαράς Ευάγγελος Ασμάνης, πατέρας πέντε παιδιών, που κατέθεσε ότι ο θάνατος του πρώην υπουργού δεν ήταν δυστύχημα αλλά δολοφονία, κατήγγειλε ότι η ζωή του έχει γίνει μαρτύριο με απειλές και ξυλοδαρμό, από όταν μίλησε για το φόνο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 15/6

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!