Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το θρίλερ της Πάτρας – Πλησιάζει η ώρα των αποκαλύψεων – Τι «βλέπουν» επιστήμονες για Μαλένα και Ίριδα

Η στασιμότητα των τελευταίων ημερών στην υπόθεση της Πάτρας δίνει τη θέση της στις νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο, με τους χειρότερους φόβους να φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και τις εξελίξεις, τις επόμενες ημέρες, να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Live News παρουσιάζει όλα τα στοιχεία και τα ευρήματα που κάνουν τους επιστήμονες να μιλούν για νέα διπλή εγκληματική ενέργεια. Οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις των δύο πρώτων παιδιών που έχασε η οικογένεια το 2019 και το 2021 βγήκαν καθαρές και, σε συνδυασμό τόσο με την έλλειψη παθολογικού αιτίου, όσο και ορισμένων βασικών ευρημάτων, κάνουν τους γιατρούς να μιλούν πλέον με βεβαιότητα για θανάτους από ασφυξία.

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή την Άνοιξη του 2019, με τους γιατρούς στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν να εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από τη κατάσταση της υγείας της και να σκέφτονται, μάλιστα, εκείνο το μοιραίο Σάββατο, να της δώσουν εξιτήριο. Το παιδί πέθανε στο μονόκλινο δωμάτιο, μπροστά στη μητέρα του, που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης. Στις νέες τοξικολογικές εξετάσεις για τη Μαλένα, που έγιναν στο ειδικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δεν προέκυψε η χορήγηση τοξικής ουσίας. Στο κορίτσι δεν χορηγήθηκε ούτε κεταμίνη, ούτε καμία άλλη ουσία που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα.

Οι επιστήμονες που ανέλυσαν τα δεδομένα στάθηκαν στα εξής ευρήματα: Στις δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα του παιδιού που, όπως έχουν καταλήξει πλέον, προκλήθηκαν με την έλλειψη οξυγόνου, στην εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, στο έντονο πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση, μαζί με ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού. Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, όλα αυτά έγιναν στοχευμένα στο άτυχο παιδί από το πρόσωπο που ήθελε να το σκοτώσει.

Στην παλιά ιατροδικαστική εξέταση, που υπέγραψε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Κάτι που ακόμα, όπως φαίνεται, προκαλεί αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις. Πολλοί προβληματίστηκαν για το αν ήταν τελικά έγκλημα ο θάνατος των τριών παιδιών. Είναι εύλογος προβληματισμός, αφού βρέθηκαν ακόμα και επιστήμονες, που άθελά τους ή εσκεμμένα θόλωσαν την «εικόνα». Η περίοδος αυτή θα τελειώσει, όμως, με τις δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες. Μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο, μαζί με τη Μαλένα εκείνη την ημέρα ήταν μόνο η μητέρα της.

Τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας

Καθαρές από το εργαστήριο του ΑΠΘ βγήκαν και οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Ίριδας, που πέθανε στην κούνια του σπιτιού της, την Άνοιξη του 2021, όταν κοντά της, εκείνη την τελευταία νύχτα στη σύντομη ζωή της, ήταν η μητέρα, η θεία και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.Τέσσερις μήνες μετά από την πρώτη συνέντευξη που είχαν δώσει οι γονείς, ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, ξεκαθαρίζει στο MEGA ποια στοιχεία έκαναν τους επιστήμονες να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Ίριδα δολοφονήθηκε.

Αν όλα αυτά καταγραφούν τις επόμενες ημέρες και μέσα στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, θεωρείται βέβαιο πως θα κινηθούν μια σειρά από διαδικασίες, με πολλούς να μιλούν τις τελευταίες ώρες για νέες διώξεις.

Στο επίκεντρο, εκτός από την 33χρονη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, αναμένεται να βρεθεί και η αδερφή της, Δήμητρα, που έζησε από κοντά τα δραματικά γεγονότα – με τις αντιφάσεις στις καταθέσεις της να αξιολογούνται από τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως έχουν πει τόσο η 33χρονη όσο και η αδερφή της, έλειπε από το σπίτι και ειδοποιήθηκε όταν το βρέφος ήταν ήδη νεκρό.

Το τοπίο στο θρίλερ φαίνεται να ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο και όλα δείχνουν πως οι αρχικοί φόβοι για τριπλή εγκληματική ενέργεια, πολύ σύντομα, θα επιβεβαιωθούν.

Μέχρι το τέλος του μήνα, τα πάντα θα έχουν ξεκαθαρίσει επιστημονικά και οι γρίφοι στη σκοτεινή υπόθεση της Πάτρας, που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα, θα απαντηθούν με νέα στοιχεία.

Γαλεντέρης: Καθαρές οι τοξικολογικές Μαλένας και Ίριδας

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, υπογράμμισε ότι οι τοξικολογικές για τους θανάτους των δύο παιδιών αναμένεται να είναι αρνητικές.

Κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά δεν δηλητηριάστηκαν με κάποια ουσία, όπως έγινε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας με την κεταμίνη.

Παράλληλα, ο κ. Γαλεντέρης αναφέρθηκε στη δυσκολία εξαγωγής σωστών αποτελεσμάτων, επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το θάνατο των παιδιών και τα δείγματα που έχουν διασωθεί έχουν περιορισμούς καθώς επεξεργάζονται δύσκολα.

«Τα στοιχεία από την εκταφή θα είναι πιο αξιόπιστα από τα δεδομένα που είχαμε, θα δώσουν περισσότερα στοιχεία», προσέθεσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας ότι είναι αρκετά πιθανή η εκταφή των δύο παιδιών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!