Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δίκη Χρυσή Αυγή: Αναβολή ζήτησε ο Μιχαλολιάκος-Πολιτικός κρατούμενος δήλωσε ο Λαγός

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μέσω του συνηγόρου του ζήτησε αναβολή της δίκης για λόγους υγείας και δήλωσε ότι έχει οπτικές ψευδαισθήσεις. Ο συνήγορος υπεράσπισης Δ. Παπαδέλλης ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με κόβιντ επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», τόνισε ο δικηγόρος.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός, μόλις διαβάστηκε το όνομα του στην αίθουσα από την πρόεδρο του δικαστηρίου, δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος».

Από τους 56 κατηγορούμενους ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων που θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό είναι 54 με τους 50 να δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση. Μόλις 16 έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων, που φτάνουν τους 146. Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!