Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΝΑΤΟ: Φραστικό επεισόδιο του Τούρκου υπουργού Ακάρ με Έλληνες βουλευτές-Αποχώρησε εκνευρισμένος (βίντεο)

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα της συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη όταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χολουσί Ακάρ απάντησε εκνευρισμένος σε Έλληνες βουλευτές και όταν υψώθηκαν οι τόνοι αποχώρησε.

Η ελληνική αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τους βουλευτές Σπήλιο Λιβανό, Θεοδώρα Τζάκρη, Μανούσο Βολουδάκη και Ανδρέα Λοβέρδος. Στις παρεμβάσεις τους κατηγόρησαν την Τουρκία και για την κατοχή της Κύπρου, αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Ο Χολουσί Ακάρ εκνευρίστηκε τόσο από τις παρεμβάσεις της ελληνικής αντιπροσωπεία που απαντούσε στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών φανερά ενοχλημένος. Μάλιστα σε κάποια φάση κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο της Τουρκίας. «Τι περιμένετε από εμάς να κάνουμε;», ρωτάει έναν από τους Έλληνες βουλευτές.

Στην ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστατιωτικοποίηση νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας. Σε αυτό το σημείο, πήραν τον λόγο οι Έλληνες βουλευτές και είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία.

Επίσης του είπαν ότι δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις έπειτα από την ομιλία του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Έλληνα βουλευτή που δήλωσε: «Η κατοχή σας συνεχίζεται στη βόρεια Κύπρο».

«Αν λέτε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι κατεχόμενο, τότε σημαίνει ότι θέλετε να πολεμήσετε γι’ αυτό. Η Τουρκία δεν είναι κατακτητής στα βόρεια της Κύπρου. Εκεί έγιναν σφαγές και πραξικοπήματα μέχρι το 1974. Οι ζωές των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, κινδύνευαν. Ξεκινήσαμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974» είπε σε έντονο ύφος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παίρνοντας ξανά το λόγο, απάντησε εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές. Επιπλέον οι βουλευτές είπαν στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!