Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στον εισαγγελέα ο 44χρονος για την εν ψυχρώ δολοφονία του 22χρονου-Φόβοι για βεντέτα

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Μυλοπόταμος Ρεθύμνου, μετά την εκτέλεση 22χρονου από συγχωριανό του. Η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη, την ώρα που οι αρχές είναι σε συναγερμό φοβούμενες βεντέτα. Το απόγευμα της Τρίτης, θα γίνει η κηδεία του θύματος, ενώ την Δευτέρα, όπως επιτάσσει το τοπικό έθιμο, έγινε η βάπτιση του μόλις μερικών εβδομάδων μωρού του. Στο μικρό εκκλησάκι του χωριού, εκτυλίχθηκαν σπαρακτικές σκηνές.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας στον εισαγγελέα Ρεθύμνου οδηγήθηκε ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 22χρονου στο Αργουλιό του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τον μετέφεραν στο κτήριο σιδηροδέσμιο, του είχαν φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον 44χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, με τον 44χρονο να παίρνει προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Κατά την έξοδο του ο 44χρονος κατηγορούμενος έδειχνε ψύχραιμος. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι την απολογία του.

Φόβοι για βεντέτα

Από την πρώτη στιγμή, σε κάθε γωνιά του χωριού, αστυνομικοί περιπολούσαν, υπό τον φόβο της βεντέτας. Μάλιστα, τα σπίτια τόσο του 22χρονου θύματος, όσο και του 44χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, βρίσκονται υπό ισχυρότατο αστυνομικό κλοιό, μιας και η απόσταση που τα χωρίζει, είναι ελάχιστη.

Το χρονικό 

Θύμα της άγριας δολοφονίας, 22χρονος πατέρας ενός βρέφους όπου δέχτηκε τέσσερις σφαίρες από τον 44χρονο συγχωριανό του. Ολόκληρο το Ρέθυμνο πάγωσε, Ο δολοφόνος 17 ώρες μετά εμφανίστηκε στις αστυνομικές αρχές και παρέδωσε το όπλο του εγκλήματος. «Εγώ τον σκότωσα. Είχαμε διαφορές. Με προκάλεσε και θόλωσα», ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη στην αστυνομία.

Το έγκλημα έγινε έξω από το σπίτι συγγενούς του θύματος. Δράστης και θύμα φέρεται να είχαν λογομαχήσει λίγη ώρα νωρίτερα, τους χώρισαν και ο καθένας πήρε τον δρόμο του.. πριν βγουν τα όπλα. Την ώρα που ο 22χρονος περπατούσε στον δρόμο μαζί με τους συγγενείς του, ο 44χρονος πέρασε από δίπλα τους με το αγροτικό του. Διαπληκτίστηκαν ξανά και τότε ο δράστης έβγαλε το πιστόλι και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές σε διάφορα σημεία του σώματος.

«Κι ο αδελφός του είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι «άρρωστοι»», είπε η σύζυγος του θύματος. Λίγο νωρίτερα, η σύζυγος και μητέρα του παιδιού του, τον είχε αποχαιρετήσει με μια σπαρακτική ανάρτηση στο διαδίκτυο. «Tι θα πω στο παιδί σου που σε περιμένει να το πάρεις αγκαλιά να το κοιμήσεις όπως κάθε βράδυ; Να το προσέχεις τόσο καλά… καλύτερα κι από εμένα καρδιά μου. Που είσαι τώρα που σε ζητάμε και οι δύο; Μας άφησες ψυχή μου. Δεν προλάβαμε να χαρούμε τίποτα. Ούτε τον γάμο μας, ούτε το παιδί μας», έλεγε η σπαρακτική ανάρτηση της συζύγου του 22χρονου.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!