Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σύνοδος Κορυφής Θεσσαλονίκης: Μητσοτάκης ενημερώνει Σολτς για τις τουρκικές προκλήσεις

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί στην σημερινή στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SouthΕast Europe Cooperation Process – SEECP) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 17.40, θα προεδρεύσει στην Σύνοδο Κορυφής και στις 20.00 θα πραγματοποιήσει δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας και να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και τους ομoλόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες αλλά σε καμιά περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία. Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον ηγετικό ρόλο, τον οποίο μπορεί να παίξει η Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Στη Σύνοδο θα μετέχουν συνολικά αρχηγοί και εκπρόσωποι 13 χωρών.

Στην Τουρκία αντελήφθησαν ότι δε θα μπορούσαν να «μποϊκοτάρουν» τη Σύνοδο καθώς θα παρευρίσκονται πολλοί ηγέτες από τα Βαλκάνια και αποφάσισαν να στείλουν αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Φαρούκ Καϊμακτσί.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!