Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Είμαι σίγουρος ότι σκότωσε τα παιδιά μας» – Ο Μάνος Δασκαλάκης στέλνει τη Ρούλα στο απόσπασμα

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Μάνος Δασκαλάκης παρακολουθεί τα όσα καθημερινά αποκαλύπτονται γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών του. Έχοντας κόψει κάθε επαφή με την εν διαστάσει και προφυλακισμένη πλέον σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου, ο 30χρονος πατέρας αποφεύγει να κάνει δηλώσεις, ενώ περιμένει συγκλονισμένος την έκδοση του ιατρικού πορίσματος που θα ξεκαθαρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή οι δύο μικρότερες κόρες του, Μαλένα και Ίριδα. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, που διατηρεί επικοινωνία μαζί του, φέρεται να έχει πειστεί πια πως και τα τρία παιδιά του έπεσαν θύματα δολοφονίας από το ίδιο χέρι: αυτό της γυναίκας που μέχρι και την ημέρα της σύλληψής της ο ίδιος περιέγραφε ως ιδανική μητέρα κι έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι δεν είχε καμία σχέση με τους θανάτους.

Ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίζεται βέβαιος πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει σκοτώσει, εκτός από την Τζωρτζίνα, και τη Μαλένα και την Ίριδα, και πλέον περιμένει το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά προκειμένου να στραφεί νομικά κατά των πρώτων ιατροδικαστών που με τις εκθέσεις τους ουσιαστικά δεν του επέτρεψαν να καταλάβει τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι του. Όπως είχε πει ο ίδιος εξάλλου σε συνέντευξή του, ήταν τα πορίσματα Τσάκωνα και Τσιόλα που δεν τον είχαν αφήσει να υποψιαστεί ποτέ την πρώην γυναίκα του, καθώς είχε στα χέρια του σαφείς αιτίες θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστής Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα είχε αποφανθεί το 2019 ότι η 3,5 ετών Μαλένα είχε πεθάνει μέσα στο νοσοκομείο από ηπατική ανεπάρκεια, άποψη που υπερασπίστηκε και ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, κατά τη μυστική κατάθεση που είχε δώσει προ ημερών. Εκείνη την ημέρα, φέρεται να είπε πως με βάση τα στοιχεία που είχε στα χέρια της το συμπέρασμά της ήταν ορθό, ωστόσο μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν, είχε προτείνει να γίνει περαιτέρω έρευνα για να διακριβωθούν οι αιτίες θανάτου του παιδιού.

* Αιτία θανάτου, που όμως αμφισβητήθηκε έντονα από γιατρούς και ιατροδικαστές, είχε δοθεί από την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα και για την 6,5 μηνών Ίριδα Δασκαλάκη, καθώς η παθολογοανατόμος Ιωαννίνων Αντιγόνη Μητσέλου είχε εντοπίσει στο βρέφος τη σπανιότατη αγενεσία φλεβοκόμβου, εύρημα που δέχτηκε η κυρία Τσιόλα, προσθέτοντας δίπλα και το πνευμονικό οίδημα. Άγνωστο παραμένει πάντως -και αφού οι επίσημες απαντήσεις δεν έχουν ακόμα δοθεί- τι είναι αυτό που έκανε τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι σίγουρος ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι δολοφόνος και των τριών παιδιών του. Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή της, ο 30χρονος είχε μιλήσει για αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της, αναφερόμενος ωστόσο τότε μόνο στην Τζωρτζίνα, ενώ σε συνέντευξή του στην Αγγελική Νικολούλη είχε πει με νόημα ότι στην περίπτωση που αποδεικνυόταν ότι η πρώην γυναίκα του είχε σκοτώσει και τα άλλα δύο παιδιά, το μόνο που θα ήθελε ήταν «μισή ώρα μαζί της μέσα στο κελί της φυλακής».

Εντός δεκαημέρου το τελικό πόρισμα

Σημειώνεται πως το τελικό πόρισμα των Καρακούκη και Καλογρηά για τη Μαλένα και την Ίριδα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και πάντως πριν από το τέλος Ιουνίου να έχει παραδοθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι ιστολογικές όσο και οι τοξικολογικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις που έγιναν στο τοξικολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ δεν συνδέουν τους θανάτους των κοριτσιών με φαρμακευτικές ουσίες όπως συνέβη στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, με αποτέλεσμα να εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ασφυκτικών θανάτων. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω από το θάνατο της Ίριδας υπάρχουν περισσότερα ευρήματα που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

* Στο μεταξύ, με αιτήματά της προς την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβητεί ανοιχτά τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, αναφορικά με τον εντοπισμό της κεταμίνης αλλά και τον ποσοτικό προσδιορισμό της. Η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Χρύσα Σαρδέλη, εκφράζοντας προσωπική άποψη, σχολίασε στην εκπομπή «T-live» την πρόθεση της υπεράσπισης της κατηγορούμενης να ζητήσει επανέλεγχο στο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας: «Δεν κατανοώ πώς αμφισβητούνται τα αποτελέσματα δύο κρατικών εργαστηρίων. Όποιος αμφισβητεί αποτελέσματα το κάνει επωνύμως, εγγράφως και με δεδομένα. Επίσης, συνήθως ζητάς επανεξέταση όταν τα δύο πρώτα εργαστήρια βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα. Όχι όταν συμφωνούν».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 9/6

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!