Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέες απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα να μην κάνει όνειρα που θα μετανιώσει

Πιστός στις καθημερινές εμπρηστικές δηλώσεις του κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι η χώρα μας θα πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς συμφωνίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ομιλία που έκανε ενώ επέβλεπε τουρκικά στρατιωτικά γυμνάσια στην ακτή της δυτικής Τουρκίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Ελλάδαθα πρέπει «να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις» που θα την κάνουν να μετανιώσει.«Προειδοποιώ την Ελλάδα να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετανιώσει. Συνέλθετε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του αφού παρακολουθούσε τουρκικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στη Σμύρνη.

«Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τον εξοπλισμό των νησιών. Δεν αστειεύομαι. Μιλάω σοβαρά», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Εξάλλου ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ότι «ελπίζει» πως θα υποστηριχθεί από τους συμμάχους της Άγκυρας.

«Θα συμπληρώσουμε βεβαίως τα κομμάτια που λείπουν από τη ζώνη ασφαλείας μας» κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε.

«Ελπίζουμε πως κανένας από τους αληθινούς συμμάχους μας δεν θα αντιταχθεί στις θεμιτές ανησυχίες μας», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος φορούσε στρατιωτικό πηλίκιο ενώ παρακολουθούσε τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δια της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή Μπάρμπαρα Λιφ, επανέλαβαν χθες, Τετάρτη, τη «βαθιά ανησυχία» τους για τις απειλές του τούρκου προέδρου εναντίον των κούρδων μαχητών στη Συρία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!