Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Αν δεν σταματήσει τις παραβιάσεις η Ελλάδα θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία νησιών του Αιγαίου

Επιμένουν στις προκλήσεις και τις εμπρηστικές δηλώσεις οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια και επανέλαβε τις θέσεις της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η στρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου συνιστά παραβίαση των διεθνών συνθηκών από την Ελλάδα και εάν συνεχιστεί θα θέσει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία των νησιών. «Θα συζητηθεί η κυριαρχία ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Παράλληλα κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς για δημαγωγία και «βλακώδεις απαντήσεις». «Επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν νομικά, γίνονται νευρικοί, δίνουν βλακώδεις απαντήσεις, κάνουν δημαγωγία. Λένε πως η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας, οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας. Δεν βγαίνω κάθε μέρα για να κάνω επιθέσεις στην Ελλάδα. Ο λαός μας δεν έχει τέτοιες προσδοκίες. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών» ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα είπε ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι «πολύ καλοί στο να κλαίνε».  «Οι δηλώσεις του κ. Δένδια είναι παράλογες. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα είναι αξιοθρήνητη. Δεν ξέρω αν αυτό εκτιμάται, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ καλή στο να κλαίει. Έρχονται στα πρόσωπά μας και μας αγκαλιάζουν. Από πίσω μας όμως, δείχνουν μνησικακία, μίσος και συκοφαντούν. Αυτά δεν ταιριάζουν σε χώρες και κυβερνήτες. Λέω και πάλι ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στις επιστολές μας αντρίκια», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!