Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία-Να μην εγκλωβιστούμε σε μία πολιτική τοξικότητα (βίντεο)

Ξεκάθαρο μήνυμα για τα σενάρια πρόωρων εκλογών έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την θητεία της.

Σε σχετική ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών σε συνέδριο ο πρωθυπουργός απάντησε: «Έχω πει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα» σημείωσε αρχικά, για να απαντήσει ενδιαμέσως στο ερώτημα «γιατί;» με τη φράση «γιατί αυτό πιστεύω ότι ορίζει η θεσμική τάξη».

«Από τον Ιούλιο μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο της κυβέρνησης. Έχω δεσμευτεί ότι σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι βλέπουμε πια το τέλος της κυβερνητικής θητείας δεν είναι άλλοθι για να σταματήσουμε να παράγουμε κυβερνητικό έργο. Γι’ αυτό το επόμενο εξάμηνο θα είναι πλούσιο όπως και μέχρι τον Αύγουστο όταν θα κλείσει για λίγες ημέρες η Βουλή. Είναι σημαντικό, καθώς έχουμε 12 μήνες μπροστά μας, να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε αφόρητη πολιτική τοξικότητα και σε διάλογο με κραυγές και κατηγορίες χωρίς προγραμματική επιχειρηματολογία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. «Αντιμετωπίστηκε πιστεύω καλύτερα από άλλες φορές. Το είπαν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Είχαμε ομοβροντία κατηγοριών από την αντιπολίτευση, ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση. Πιστεύει κανείς ότι δεν θα έχουμε φωτιές το καλοκαίρι; Το ζήτημα είναι πώς θα τις αντιμετωπίσουμε, πως πήραμε το μάθημά μας και γινόμαστε καλύτεροι. Ο πολιτικός διάλογος της αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει τα όρια. Υπάρχει μηδενιστική κριτική για όλα. Για τα πάντα στον πλανήτη φταίει ο Μητσοτάκης. Αν αυτό έχει ανταπόκριση στις δημοσκοπήσεις, ας το κρίνουν οι ίδιοι», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον εξήγησε ότι δέχεται την σκληρή προγραμματική αντιπαράθεση αλλά δεν θα δεχτεί διαστρέβλωση στοιχείων, γενικούς αφορισμούς ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους θανάτους στην πανδημία και ψέματα που αδικούν τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

«Κάνω έκκληση να επαναφέρουμε την πολιτική σε ένα επίπεδο σκληρής προγραμματικής αντιπαράθεσης η οποία θα θυμίζει αυτά που ζήσαμε πριν από 10 χρόνια. Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα του 2015. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να καβαλήσουν στο άλογο της δυσαρέσκειας η οποία υπάρχει για προβλήματα που είναι παγκόσμια», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!