Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πολεμικό κλίμα στην Τουρκία- Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Κάνε ένα βήμα στα ελληνικά νησιά και θα σε στηρίξουμε

Κόκκινο χτυπάει το θερμόμετρο στην Τουρκία με τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και Τούρκων υψηλόβαθμων αξιωματούχων που επιμένουν στο γκριζάρισμα του Αιγαίου.

Στον χορό φαίνεται ότι μπήκε και η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο με την κυβέρνηση Ερντογάν κόντρα στην χώρα μας.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τα έβαλε ανοιχτά με την Ελλάδα και ζήτησε να διορθώσει τα λάθη της. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διμερείς συνομιλίες με την χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, Ταγίπ Ερντογάν στην ίδια ομιλία ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν μπορεί να μπλοφάρει για να οδηγήσει σε συνομιλίες τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και αν αποφασίσει να κάνει μία κίνηση στο Αιγαίο το κόμμα του θα είναι στο πλευρό του. «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ‘μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν’. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!