Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μητσοτάκης: Όποιος απειλεί την κυριαρχία μας θα τιμωρηθεί-Σε Κω και Ψέριμο ο πρωθυπουργός

Την ώρα που η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και επιμένει στην επιθετική ρητορική της κατά της Ελλάδας η Αθήνα συνεχίζει να ενημερώνει τους συμμάχους της για τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε για μία ακόμη φορά μπροστά σε διεθνές ακροατήριο την ρητορική του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. Στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «είμαστε μια δύναμη για την ειρήνη. Είμαστε μια αμυντική δύναμη, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι κάθε αίσθηση απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρηθεί με πολύ αυστηρό τρόπο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για σήμερα έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί δύο από τα νησιά που περιλαμβάνονται στα αναθεωρητικά σχέδια της Τουρκίας, την Κω και την Ψέριμο. Πιο αναλυτικά ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κω, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Ψέριμο.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!