Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Άλλαξε στάση το Βερολίνο απέναντι στην Τουρκία: «Δεν γίνεται ανεκτή αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Ελλάδας»

Σχεδόν 24 ώρες μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς και την ενημέρωση του δεύτερου για τις τουρκικές προκλητικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο το Βερολίνο εγκατέλειψε την πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γερμανού καγκελάριου, ο Όλαφ Σολτς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συμφώνησαν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Όλα αυτά είναι λάθος και πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ» από την Τουρκία, είπε ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του καγκελάριου εξήγησε ότι τα προβλήματα θα πρέπει να λύνονται με διάλογο και στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. «Δεν γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Όλαφ Σολτς.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου της Γερμανίας, Κριστιάνε Χόφε, η οποία είχε καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο ομόλογο του να συνεννοηθούν μέσω διαλόγου.  Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Όλαφ Σολτς τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» με τις τουρκικές διεκδικήσεις, γεγονός που ενόχλησε τον τουρκικό Τύπο.



Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!