Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι Πεταλιοί «γυάλισαν» στον Μπιλ Γκέιτς – Το ταξίδι στη Μύκονο και οι φήμες για τις «ελληνικές Μαλδίβες»

Από την περασμένη Παρασκευή, ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στην Ελλάδα και η παρουσία του στη χώρα μας έχει τροφοδοτήσει πολλά σενάρια σχετικά με επενδύσεις που θέλει να κάνει. Μία από αυτές, όπως αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Alpha και στην εκπομπή «Super Κατερίνα», είναι για να αγοράσει ένα νησί. Για την ακρίβεια μία νησιωτική συστάδα, τους Πεταλιούς ή αλλιώς τις «ελληνικές Μαλδίβες», όπως είναι γνωστές λόγω του εξωτικού τοπίου και των απίστευτων νερών που υπάρχουν εκεί.

Βέβαια, για τους Πεταλιούς υπήρχε δικαστική διαμάχη μεταξύ των οικογενειών του εφοπλιστή Μάρη Εμπειρίκου και του επίσης εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, ενώ προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η πρόθεση του δισεκατομμυριούχου για τη συγκεκριμένη νησιωτική συστάδα. Ο Μπιλ Γκέιτς, που είναι καλεσμένος του Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε χθες στη Μύκονο με ελικόπτερο. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον ιδρυτή της Microsoft να πέταξε με το ελικόπτερο και πάνω από τους Πεταλιούς. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά, τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν, όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι, τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά είναι τα: Αυγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του. Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού! Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστοί όσο ο Σκορπιός του Ωνάση, όμως είναι από το πρώτα νησιά που αγόρασαν ιδιώτες και αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης μεγιστάνων και γαλαζοαίματων. Σήμερα, τα περισσότερα είναι ακατοίκητες βραχονησίδες (ξέρες), εκτός από τρία. Εντύπωση προκαλούν οι επιβλητικές βίλες, μία σε κάθε νησί, δίνοντας την αίσθηση μιας VIP γειτονιάς. Στο δεύτερο σε μέγεθος νησί διακρίνεται το λευκό αρχοντικό της οικογένειας Εμπειρίκου, ενώ απέναντι δεσπόζει η βίλα του Καρνέση με τα λιμανάκια.

Όσο για τη Μεγαλόνησο, εκτός από τις εκτάσεις των δύο εφοπλιστικών οικογενειών, 200 στρέμματα ανήκουν στα παιδιά του Πικάσο, τους Κλοντ και Παλόμα, οι οποίοι αφού αναπαλαίωσαν πριν από 15 χρόνια τους πρώην βασιλικούς στάβλους, πέρασαν πολλά από τα καλοκαίρια τους μαζί με μερικούς από τους διεθνούς φήμης φίλους τους. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα λέγονται, οι τελευταίοι έχουν έρθει σε επαφή με μεσίτες για μια πρώτη εκτίμηση, με σκοπό να πουλήσουν την κληρονομιά τους. Ενδεικτικά η τιμή για τη Μεγαλόνησο κυμαίνεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 31/5

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!