Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κλιμακώνει τις απειλές η Τουρκία: Προειδοποιεί ότι θα θέσει θέμα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου

Σχεδόν καθημερινές έχουν γίνει οι εμπρηστικές δηλώσεις αξιωματούχων και αρμόδιων υπουργείων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στο θέμα της πάγιας θέσης της Άγκυρας αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.  

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει τον αφοπλισμό και την αποστρατικοποίηση των νησιών εάν θέλει να αποτρέψει να ανοίξει η συζήτηση για την κυριαρχία τους. «Η Τουρκία έχει στείλει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις και έχει στείλει δύο γράμματα στον ΟΗΕ σχετικά με τις παραβιάσεις της Αθήνας», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα,  ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έβαλε τέλος στους κοινούς μηχανισμούς συνεργασίας με την Ελλάδα μετά από «τα επιθετικά σχόλια του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την αντιφατική στάση της χώρας για τις προσπάθειες διαλόγου».

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε με ειρωνεία ότι οι Έλληνες πολιτικοί αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το εσωτερικό ακροατήριο τους εάν θα κάνουν επιθετικά σχόλια εναντίον της Τουρκίας τουλάχιστον 5 με 10 φορές την μέρα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!