Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καρέ καρέ το ιρανικό ρεσάλτο σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο-Παρέμβαση ΗΠΑ και Βρετανίας (βίντεο)

Ένα βίντεο με το ρεσάλτο των επίλεκτων Ιρανών κομάντος σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο έδωσαν στην δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Το βίντεο δείχνει τους ιρανούς κομάντος των Φρουρών της Επανάστασης να κατεβαίνουν ένοπλοι από το ελικόπτερο και να καταλαμβάνουν το δεξαμενόπλοιο. Οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν από ιρανικά ΜΜΕ αλλά δεν έχει γίνει εφικτό να εξακριβωθεί εάν πράγματι πρόκειται για ένα από τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια.

Την ίδια στιγμή τα υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδίκασαν τις ενέργειες των ιρανικών αρχών. Το Φόρειν Οφις ανέφερε σε δεύτερη ανακοίνωση ότι «οι ενέργειες του Ιράν αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της ναυτιλίας και παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το πλήρωμα και τα δύο πλοία».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε γνωστό ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογο του. Ο  Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παγκόσμια οικονομία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση», υπογράμμισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!