Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Σβίγκου στην θέση της γραμματέως

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει για γραμματέα του κόμματος την Ράνια Σβίγου η οποία ανήκει στην τάση της «Ομπρέλας».

Οι υποστηρικτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να τοποθετηθεί στην θέση αυτή άτομο από την «Κίνηση Μελών», η οποία είχε κερδίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες την 15η Μαΐου.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να κάνει μία ενωτική κίνηση και πρότεινε για γραμματέα την Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτή γραμματέα τον Γιώργο Βασιλειάδη από την Κίνηση Μελών. Παράλληλα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε σε όσους μιλούν στο όνομα του προκειμένου να προωθήσουν την δική τους ατζέντα.

Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης τάχθηκε κατά της εκλογής Σβίγκου με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να εκλεγεί γραμματέας όποιος είναι κατά της διεύρυνσης. Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι εκφραστής των απόψεων του είναι ο ίδιος και ο Παύλος Πολάκης δεν εκφράζει τα 172.000 μέλη του κόμματος.

Η κίνηση Τσίπρα φαίνεται ότι αιφνιδίασε τα στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα», καθώς φαίνεται ότι σχεδίαζαν να οικοδομήσουν την ρητορική τους πάνω στο επιχείρημα ότι η πλειοψηφία τους άφησε εκτός των διεργασιών. Για παράδειγμα ο Θοδωρής Δρίτσας τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας Σβίγκου και υποστήριξε ότι δεν εκφράζει τα αποτελέσματα των εσωκομματικών διεργασιών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δέχεται κριτική από την «Ομπρέλα» επειδή δεν λειτουργεί ενωτικά και όταν το πράττει με την υποψηφιότητα Σβίγκου πάλι τα στελέχη της τάσης έχουν πρόβλημα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!