Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μυστήριο στην Κρήτη: Βρίσκουν θαμμένες στις παραλίες χιλιάδες σύριγγες

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι στην Κρήτη, καθώς τις τελευταίες ημέρες βρίσκοταν σύριγγες σε παραλίες του νησιού. Πρόκειται για αχρησιμοποίητες σύριγγες που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και βρέθηκαν σε παραλίες από τον Καρτερό μέχρι την Παχειά Άμμο στο Λασίθι.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης, αφού είδε τις σχετικές φωτογραφίες της ιστοσελίδας ekriti, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και ανέφερε ότι πρόκειται για σύριγγες που χρησιμοποιούν συνήθως οι διαβητικοί για την ινσουλίνη. Ωστόσο υποστήριξε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες ιατρικές πράξεις.

«Δεν είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που κάποιος μολυνθεί γιατί φαίνονται ότι είναι αχρησιμοποίητες», τόνισε ο κ. Λουμπούνης. Εξήγησε, όμως, πως οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην προκληθεί μικροτραυματισμός από το τρύπημα. Πολλές από τις σύριγγες που έχουν ξεβραστεί στις ακτ΄ςε είναι χωρίς τα προστατευτικά καπάκια,

Ο Μανώλης Λουμπούνης δεν μπορεί να καθορίσει από που μπορεί να προήλθαν οι σύριγγες. Πιθανολογεί, όμως, ότι ίσως να πρόκειται για φορτίο από πλοίο που έπεσε στη θάλασσα, διαλύθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να διασκορπιστούν οι σύριγγες.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχειάς Άμμου Γιώργος Ραπάνης, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή του καθώς συνεχώς βρίσκονται σύριγγες. «Μητέρες με παιδιά«, είπε ο Γιώργος Ραπάνης, «τηλεφωνούν συνεχώς για να μου πουν ότι τις βρίσκουν θαμμένες στην άμμο και φοβούνται μήπως κάποιος τρυπηθεί».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!