Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το δις εξαμαρτείν… για το γιατρό του 43χρονου – Εκτός από το θάνατο του Μενέλαου Καμπάκα ελέγχεται και για το θάνατο 19χρονης

Μία πραγματικά διαβολική σύμπτωση έρχεται να αποκαλύψει αναλυτικότατο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «ThessToday.gr», το οποίο τονίζει πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ίδιος γιατρός, ειδικευόμενος ορθοπαιδικός ο οποίος έδωσε εξιτήριο στον 43χρονο Μενέλαο Καμπάκα, ελέγχεται και για το θάνατο μίας 19χρονης το 2019, όταν εργαζόταν στο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης! Θυμίζουμε πως ο Καμπάκας είχε επικαλεστεί πόνο στο πόδι, από τον οποίο δεν προέκυπτε κάτι συγκεκριμένο, με το γιατρό να τον στέλνει σπίτι του αλλά αργότερα να ξεψυχά σε καρέκλα στην αίθουσα αναμονής στο νοσοκομείο Παπανικολάου, έχοντας πρώτα αρνηθεί να αποχωρήσει. Όπως αναφέρει τώρα το εν λόγω ρεπορτάζ, η 19χρονη Χρύσα από τα Άθυρα Πέλλας είχε επικαλεστεί κι εκείνη πόνο στο πόδι, με το γιατρό να της γράφει ενέσεις οι οποίες προκάλεσαν κατά τα φαινόμενα θρόμβωση. Η κοπέλα έπεσε σε κώμα για σχεδόν τρεις μήνες και έπειτα ξεψύχησε νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια της νεαρής Χρύσας μετά από ενδελεχή έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για ολέθριο ιατρικό λάθος και γι’ αυτό κινήθηκε δικαστικά τόσο κατά του εν λόγω γιατρού όσο και κατά του «Μαματσείου». Μάλιστα σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή κατά του νοσοκομείου, ενώ είχε προηγηθεί αναβολή της εκδίκασής της τον περασμένο Φεβρουάριο. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο εν λόγω ειδικευόμενος ορθοπαιδικός εργαζόταν από τον Δεκέμβριο του 2018 στο «Μαμάτσειο» και τον Μάρτιο του 2020 πήρε μετάθεση στο «Παπανικολάου».

Η 19χρονη επικαλούμενη πόνο στο πόδι επισκέφτηκε με το φίλο της το «Μαμάτσειο». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γιατρός της είπε ότι δεν έχει τίποτα, την προέτρεψε να επιστρέψει μετά από δέκα ημέρες για ακτινογραφίες, ενώ της χορήγησε αγωγή και ενέσεις. Γυρνώντας στο σπίτι, ο φίλος της πήγε στο φαρμακείο για να προμηθευτεί τα φάρμακα και γυρίζοντας βρήκε τη 19χρονη πεσμένη στο πάτωμα.

Το ΕΚΑΒ κατέφτασε στο σπίτι τους και μετά από έντονες προσπάθειες την επανέφεραν στη ζωή, ωστόσο το 19χρονο κορίτσι έπεσε σε κώμα για τρεις μήνες, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κατέληξε. «Πήγε το παιδί μου σε αυτόν το γιατρό και εκείνος την εξέτασε τυπικά, της χορήγησε δύο ενέσεις που δεν έπρεπε καν να το κάνει γιατί επέτειναν τους πόνους. Έπρεπε να χορηγήσει ενέσεις για θρόμβωση και αυτός όπως είδαμε στη νεκροψία χρησιμοποίησε άλλου είδους. Μέχρι και η ιατροδικαστής είπε ότι αυτές που χρησιμοποίησε επιδείνωσαν την υγεία της», είπε η μητέρα της αδικοχαμένης.

Θρομβοφιλία η «Κερκόπορτα»

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μελών της οικογένειας της αδικοχαμένης Χρύσας, το κορίτσι είχε θρομβοφιλία, ενώ όπως τονίζουν ο ιατροδικαστής υπογράμμισε πως οι επίμαχες ενέσεις ήταν εκείνες που έφεραν τον οργανισμό της κοπέλας σε δύσκολη θέση: «Αν κρατούσε το παιδί μου στο νοσοκομείο δεν θα έφευγε από τη ζωή. Της είπε ότι “είσαι νέα, δεν έχεις τίποτα”. Τα βιβλιάρια των παιδιών μου είναι άδεια. Στην πορεία μάθαμε ότι η κόρη μου είχε θρομβοφιλία, δεν το ξέραμε. Το “Παπαγεωργίου” μας είπε να το ψάξουμε, αν ήμασταν ενήμεροι νωρίτερα θα προλαβαίναμε την κατάσταση». Η υπόθεση αυτή βγήκε στην επιφάνεια, καθώς η μητέρα άκουσε για την υπόθεση του 43χρονου στο “Παπανικολάου”. Επειδή υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, έψαξε και διαπίστωσε πως και σε αυτή την περίπτωση ήταν ο γιατρός που πρωταγωνίστησε στην ιστορία της κόρης της: «Κρίμα που έφυγε και ο 43χρονος από αυτόν το γιατρό. Όταν το έμαθα ένιωσα ότι είναι η δεύτερη κηδεία του παιδιού μου. Μακάρι να δικαιωθεί και εκείνη η οικογένεια».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!