Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ξεφύτρωσε και ο Τριανταφυλλόπουλος στο θρίλερ των θρίλερ της Πισπιρίγκου

Έκπληξη, απορία αλλά και δεύτερες σκέψεις προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προτίθεται να καταθέσει στην ανακρίτρια για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Μάλιστα, όπως εμφανίζεται να υποστηρίζει ο ίδιος, τα στοιχεία που έχει στα χέρια του θα φέρουν την ανατροπή στο θρίλερ των θρίλερ, καθώς θα ρίξουν φως στις ευθύνες των γιατρών για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Την πληροφορία μετέδωσε χθες η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», σύμφωνα με την οποία, ο γνωστός δημοσιογράφος επιβεβαίωσε ότι αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια σημαντικά στοιχεία που θα δημιουργήσουν αμφιβολίες για το τι συνέβη τη μέρα που πέθανε το κοριτσάκι. Τα στοιχεία αυτά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη δημοσιογράφο Ρούλα Κουσκουρή, προέρχονται από πρόσωπο πανεπιστημιακού επιπέδου, που είχε εμπλοκή στη νοσηλεία της μικρής σε ένα από τα τέσσερα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί και, όπως είπε, διατίθεται να πάει να τα καταθέσει στη 18η ανακρίτρια που έχει αναλάβει τις έρευνες. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, θα αποδειχθούν οι ευθύνες που έχουν οι γιατροί στην υπόθεση αυτή.

Την πρόθεση του κ. Τριανταφυλλόπουλου να καταθέσει στις Αρχές επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή, ο κ. Παπαδόπουλος επικοινώνησε με το δημοσιογράφο και του ζήτησε να καταθέσει αυτά τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Τότε, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος απάντησε: «Ναι, με μεγάλη χαρά, γιατί έχω στοιχεία που θα αποκαλύψουν τις ευθύνες που έχουν οι γιατροί σε αυτή την υπόθεση».

Η είδηση αυτή προκάλεσε προβληματισμό, καθώς αφορά σε μαρτυρία επιστήμονα (προφανώς από το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου απεβίωσε το κοριτσάκι στις 29 Ιανουαρίου), ο οποίος ενώ φέρεται να είχε άμεση σχέση με τη νοσηλεία του κοριτσιού, δεν έχει καταθέσει ακόμα στη 18η τακτική ανακρίτρια και αντ’ αυτής προτίμησε να μιλήσει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

* Όλα αυτά την ώρα που τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι αναμένεται να ασκηθούν νέες διώξεις τόσο σε βάρος της 33χρονης κατηγορούμενης όσο και σε μέλη της οικογένειάς της, μόλις δηλαδή ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις Καρακούκη και Καλογρηά για το θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών του ζεύγους Δασκαλάκη. Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό», σε εγκληματική ενέργεια θα αποδώσει το θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη, τον Απρίλιο του 2019, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα όταν κληθεί να καταθέσει στην ανακρίτρια. Η κ. Τσάκωνα τρία χρόνια πριν είχε υπογράψει το πόρισμα που απέδιδε σε ηπατική ανεπάρκεια το θάνατο της Μαλένας, ωστόσο, σύμφωνα με την εκπομπή, πλέον έχουν προκύψει νέα στοιχεία, καθώς έγιναν άλλες τοξικολογικές εξετάσεις, σε πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Στην υπεράσπιση της Πισπιρίγκου (πάλι) ο Απόστολος Λύτρας

Η 33χρονη κατηγορούμενη προσέγγισε εκ νέου το δικηγόρο Απόστολο Λύτρα (φωτό) από τον οποίο ζήτησε βοήθεια για την υπεράσπισή της. Ο κ. Λύτρας είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του ζεύγους Δασκαλάκη πριν από τη σύλληψη της 33χρονης, ωστόσο είχε παραιτηθεί αμέσως μετά, καθώς, όπως είχε δηλώσει, δεν μπορούσε να παραμείνει δικηγόρος μόνο του ενός από τη στιγμή που γνώριζε πληροφορίες και για τη Ρούλα, αλλά και για τον Μάνο.

Μιλώντας χθες, στην εκπομπή «Live News», ο κ. Λύτρας ανέφερε πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως συνήγορος υπεράσπισης της Πισπιρίγκου ενώ επανέλαβε με νόημα πως εκείνη την εποχή είχε «διαβεβαιώσεις από τους ιατροδικαστές ότι δεν βλέπουν εγκληματική ενέργεια και ασφυξία στο θάνατο των άλλων δύο παιδιών. Η Πισπιρίγκου μου ζήτησε να συνδράμω στην υπεράσπισή της και της είπα “θα το σκεφτώ”. Περιμένω κάποια πράγματα, γνωρίζω κάποια πράγματα και από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, που μπορεί να επιβαρύνουν τον ίδιο. Από τις συζητήσεις που είχα με τον Δασκαλάκη μου είχε πει ότι δεν περνάει από το μυαλό του ότι η σύζυγός του μπορεί να έχει κάνει κακό στα παιδιά του. Οι οικογένειες περιμένουν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή η τόσο μεγάλη καθυστέρηση», τόνισε ο Απόστολος Λύτρας, ενώ στη συνέχεια έδωσε και μία γεύση από την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει: «Έχω πληροφορηθεί για κάποιες ουσίες που, ενώ χορηγήθηκαν, δεν βρέθηκαν στις τοξικολογικές. Και κάποια άλλη ουσία που, ενώ δεν χορηγήθηκε, βρέθηκε. Δεν χορηγήθηκε λιδοκαΐνη και εντοπίστηκε, ενώ χορηγήθηκε ροκουρόνιο, το οποίο δεν βρέθηκε στις εξετάσεις. Ρώτησα γιατρό σε πόσα μικρογραμμάρια θα έπρεπε να έχει δοθεί το ροκουρόνιο και μου είπαν στην ποσότητα που βρέθηκε η κεταμίνη», κατέληξε ο ποινικολόγος, υπαινισσόμενος ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά λάθος.

Την ίδια ώρα, σημαντική ήταν η αποκάλυψη του Alpha ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επί δύο ημέρες χορηγούσε η ίδια τη φαρμακευτική αγωγή στην 9χρονη κόρη της από τη γαστροστομία που είχε το κοριτσάκι. Στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα δολοφονίας του κοριτσιού, νοσηλεύτρια απαγόρευσε στη μητέρα να χορηγεί στο εξής οποιοδήποτε φάρμακο στην 9χρονη. Λίγες ώρες αργότερα, το παιδί δηλητηριάστηκε.

Έγινε και ραπ τραγούδι η… κυρία: «Ακόμα και ο διάβολος κοιτάζει φοβισμένα»

Το θρίλερ των θρίλερ στην Πάτρα αλλά και η στάση της 33χρονης κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου απέναντι στους θανάτους των τριών παιδιών της φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση για να γραφτεί τραγούδι ραπ μουσικής με τίτλο «Μία ρίμα για το κρίμα». Το τραγούδι, που παρουσιάστηκε από την εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα», ανέβηκε στο YouTube από τον «Από μηχανής κριτή» πριν από 5 ημέρες και ήδη έχει χιλιάδες προβολές. Η ιστορία ξεκινά από τη δημοσιοποίηση του θανάτου των κοριτσιών και στην πορεία περιγράφονται η στάση και η συμπεριφορά της κατηγορούμενης.

Στο τραγούδι η προφυλακισμένη 33χρονη παρομοιάζεται με τέρας ενώ οι στίχοι είναι ιδιαίτερα σκληροί: «Αντίπαλος και θύμα της η ίδια της η γέννα. Τα αίσχη της ανάγλυφα μες στων παιδιών το αίμα, ακόμη και ο διάβολος κοιτάζει φοβισμένα». Και σε άλλο σημείο: «Γι’ αυτήν σε λίγο ο θάνατος θα μοιάζει με ελπίδα». Στο τραγούδι παρεμβάλλονται αποσπάσματα από ρεπορτάζ και συνεντεύξεις γύρω από την υπόθεση.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 26/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!