Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΑΠΘ: Επεισόδια φοιτητών με δυνάμεις των ΜΑΤ-Ένας σοβαρά τραυματίας (βίντεο)

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον φοιτητή που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, που φέρεται να πέταξαν οι άνδρες των ΜΑΤ.

Παράλληλα, ένας ακόνη φοιτητής τραυματίστηκε ελαφρώς στα πόδια, χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λίγο μετά τις 11 έκρυθμη ήταν η κατάσταση που επικρατούσε και οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του χώρου του ΑΠΘ αλλά και για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Μετά τη συγκέντρωση μπροστά από την πρυτανεία, οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς τη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ για να ζητήσουν από άλλους φοιτητές να στηρίξουν τη δράση τους και στη συνέχεια προχώρησαν προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Με συνθήματα κατά του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου, αλλά και της αστυνομίας ζήτησαν να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ από το πανεπιστήμιο. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εργασίες κατασκευή βιβλιοθήκης στο χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται μπροστά από την είσοδο του χώρου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!