Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι περίεργες ειδικότητες στο Δημόσιο: Συνοδός ανελκυστήρα, συντηρητής πειραματόζωων (βίντεο)

Συντηρητής χλοοτάπητα, εκπαιδευτής κεντήματος χειρός, νοσηλευτής πτηνών, ελεγκτής σταθμευμένων οχημάτων. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις πλέον περίεργες ειδικότητες που υπήρχαν στο Δημόσιο.

Πλέον μετά από 20 χρόνια άλλαξε το προσοντολόγιο του Δημοσίου και από 2.700 ειδικότερες μειώθηκαν σε 550. Το  σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να κατατεθεί στο ΣτΕ την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Όπως εξήγησε η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη ο συντηρητής χλοοτάπητα θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του γιατί καταργήθηκε η ειδικότητα αλλά όχι η θέση από το Δημόσιο.

«Ναι μεν απομένουν 550 κλάδοι αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κατάργηση θέσεων εργασίας», είπε στην ΕΡΤ η Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Είκοσι χρόνια τώρα το νομοθετικό πλαίσιο περιελάμβανε 17 κλάδους βάσει του προεδρικού διατάγματος 50 του 2001 ενώ ακολούθησε κατακερματισμόςκαι πολυδιάσπαση με αποτέλεσμα οι κλάδοι να ανέρχονται σε 2.700, δημιουργώντας εύλογα προβλήματα, σύμφωνα με την κυρία Χαραλαμπογιάννη.



Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!