Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Γεννήθηκα στο νησί του πόνου, τη Σπιναλόγκα» (βίντεο)

Για την εμπειρία του στην Σπιναλόγκα και την ζωή του μίλησε στο Open ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών.

Ο άνδρας δεν ήθελε να αναφερθεί δημόσια το όνομα του. «Έχω γεννηθεί στην Σπιναλόγκα το 1950. Στο νησί του πόνου. Και ξέρετε από παιδάκια μικρά έχουμε τραβήξει πολλά μέχρι και τώρα», ανέφερε ο άνδρας.

«Η μητέρα μου πήγε 10 χρονών στην Σπιναλόγκα. Ο πατέρας μου 12 χρονών. Εκεί γέννησε τρία παιδιά η μητέρα μου, εμένα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Εγώ βρέθηκα άρρωστο. Τα άλλα δύο αδέρφια μου είναι υγιή. Από την Σπιναλόγκα φύγαμε το ’56 και μας φέρανε εδώ στο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα», αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών, που εξήγησε ότι νόσησε περίπου στην ηλικία των 35 ετών.

Μάλιστα τόνισε ότι φοβάται να πει ότι έχει περάσει λέπρα. «Φοβάμαι να το πω και όχι μόνο εγώ και πολλοί από τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν το ξέρει ο συγγενής μας. Δεν το ξέρει η οικογένεια μας. Γιατί το κρύψαμε. Δεν θέλαμε να το πούμε», είπε ο άνδρας.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη κοινωνικό στίγμα για τους χανσενικούς ο άνδρας απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει στίγμα. Αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος ακόμα δεν είναι ενημερωμένος. Κι αν πεις ότι έχεις αυτή την αρρώστια βλέπω ένα κούμπωμα στον κόσμο. Ακόμα φοβάται».

 




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!