Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Όλα τα έκανε για τον… Μάνο» – Είχε εμμονή με το γιο μου η Πισπιρίγκου, λέει τώρα ο πατέρας του Δασκαλάκη

Τέσσερις μήνες μετά το θάνατο της τρίτης εγγονής του Τζωρτζίνας και τις ραγδαίες εξελίξεις που κορυφώθηκαν με την προφυλάκιση για τη δολοφονία της της νύφης του, Ρούλας Πισπιρίγκου, ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, Γιώργος, αποφάσισε να μιλήσει για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα.

Όπως είναι γνωστό, όλο αυτό το διάστημα και εν αναμονή των πορισμάτων για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η οικογένεια του 30χρονου πατέρα είχε επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Γιώργος Δασκαλάκης για πρώτη φορά θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ενώ όπως είπε έχει κόψει κάθε σχέση με την 33χρονη κατηγορούμενη. Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τη δημοσίευση των μηνυμάτων μεταξύ του ζευγαριού, κάνει λόγο για ασέβεια την ώρα που «τρία παιδιά περιμένουν δικαίωση».

«Εάν ο γιος μου ήταν αμελής και έκανε λάθη με την οικογένειά του, να το δεχτώ. Έγινε πατέρας πολύ νέος. Όλοι αυτοί που εμπλέκονται έκαναν σωστά τη δουλειά τους;» αναρωτήθηκε ο παππούς των νεκρών κοριτσιών μιλώντας στον Alpha. «Εάν την έκαναν, δεν θα είχαμε καταλήξει στο θάνατο τριών παιδιών. Θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί και να διασταυρώνουν με διπλές και τριπλές εξετάσεις τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Τόσο καιρό ακούμε τις συνομιλίες της Ρούλας και του Μάνου, τους τσακωμούς τους. Είναι ασέβεια. Τρία παιδιά περιμένουν τη δικαίωση», είπε και πρόσθεσε: «Η Τζωρτζίνα για αρκετό καιρό είχε εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης και έκανε φυσιοθεραπείες. Πολλές φορές ζητούσε από τους γιατρούς να βιντεοσκοπούν τις ασκήσεις (η Ρούλα) που έκανε, μάλιστα, τους έδινε οδηγίες από το τηλέφωνο. Μου είχε στείλει αυτά τα βίντεο και σε μένα. Τραβούσε συνεχώς βίντεο την Τζωρτζίνα. Μου φάνηκε περίεργο γιατί κάνει κάτι τέτοιο, όμως σκέφτηκα “μητέρα είναι, νοιάζεται για το παιδί της”. Όμως, τώρα που το σκέφτομαι ξανά, γνωρίζοντας την εμμονή της για τον Μάνο, κατάλαβα ότι έγραφε βίντεο για να του τα στέλνει. Για να τον έχει συνέχεια δίπλα τους».

Χλευάζουν οι άλλες κρατούμενες τη Ρούλα στον Κορυδαλλό

Πενήντα μέρες παραμένει κρατούμενη στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου. Προ ημερών έγινε γνωστό ότι άρχισε κιόλας να προαυλίζεται μόνη της στον ειδικό χώρο, καθώς από τις 5 Απριλίου που πέρασε την πύλη των φυλακών προτιμούσε, τις ώρες που μπορούσε να βρεθεί έξω από το κελί της, να μιλάει με τις ώρες στο καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Οι πληροφορίες για τη διαβίωσή της πίσω από τα κάγκελα, όπου δεν έχει επαφή με τις άλλες κρατούμενες, δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με αυτές, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας αποφεύγει να τρώει το φαγητό των φυλακών, ακόμα και να δέχεται ντελίβερι, καθώς φοβάται ότι ίσως κάποιοι αποπειραθούν να τη δηλητηριάσουν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως όσο κι αν βρίσκεται απομονωμένη, και απολαμβάνει ενδεχομένως ειδική μεταχείριση λόγω της τεράστιας δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεσή της, δεν καταφέρνει να κόψει κάθε επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία μιας πρώην κρατούμενης, δίνει την εικόνα γυναίκας που δεν έχει συνειδητοποιήσει για το τι ακριβώς κατηγορείται. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Το Πρωινό», «τις φορές που την είδα, φαινόταν ψύχραιμη και ανέκφραστη, σαν να μην είχε συνειδητοποιήσει για το τι κατηγορείται και για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είναι απαξιωτική με τις υπόλοιπες κρατούμενες, αλλά υπερβολικά ευγενική με τους υπαλλήλους, επειδή θέλει να έχει την εύνοιά τους», ανέφερε η πρώην κρατούμενη. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι κρατούμενες την αντιμετωπίζουν με θυμό και οργή, καθώς εκτός από το ότι η πλειοψηφία είναι μητέρες, βάσει μητρικού ενστίκτου δημιουργεί απέχθεια για ό,τι έχει κάνει. Ο μόνος τρόπος για να εκφράσουν το θυμό τους οι γυναίκες είναι με το να της φωνάξουν υβριστικά σχόλια από το προαύλιο, το οποίο βλέπει στο δικό της κελί». Η ίδια είπε ακόμα ότι «υπάρχει εντολή να είναι υπό την προστασία ανωτέρων, υπάρχει ένας διαχωρισμός με τις υπόλοιπες κατηγορούμενες». Σύμφωνα πάντα με την ίδια, η Πισπιρίγκου αντέδρασε έντονα κάποια στιγμή όταν αντιλήφθηκε να τη χλευάζουν οι υπόλοιπες γυναίκες στον Κορυδαλλό: «Οι κρατούμενες την ειρωνεύονταν και της φώναζαν “Μάνο, αγάπη μου, έλα πάρε με από εδώ” και εκείνη χτύπησε τα παντζούρια από οργή», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου άνοιξε… συζήτηση με την κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας Κλοντιάνα Τσέλο, η οποία τον Νοέμβριο του 2021 είχε πυροβολήσει στο Χαλάνδρι τον οφθαλμίατρο Γ.Ν., πατέρα του παιδιού της. Σύμφωνα με την Τσέλο, «άκουσε ότι κάνω απεργία πείνας και μου είπε ότι λυπάται για ό,τι μου συμβαίνει και ότι έχει ακούσει για την υπόθεσή μου. “Κι εγώ αν ζούσαν τα παιδιά μου, το ίδιο θα έκανα στη θέση σας για το παιδί μου. Θα θυσίαζα ακόμα και τη ζωή μου, αλλά εγώ τα έχασα”, μου είπε χαρακτηριστικά».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 25/5

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!