Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καταδικάστηκε δύο φορές για ασέλγεια στη 10χρονη κόρη του – Κρύβεται ο 41χρονος για να μην μπει φυλακή

Άφαντος παραμένει ο 41χρονος που καταδικάστηκε χθες για ασέλγεια σε βάρος της κόρης του, όταν εκείνη ήταν 10 ετών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος υπολογίζεται ότι επί 6 μήνες προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης, ενώ όταν έγινε αντιληπτός από τον επίσης ανήλικο γιο του, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε κάθειρξη 9 ετών με αναστολή, κατηγορούμενος για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικο κάτω των 12 ετών. Ο καταδικασθείς είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ωστόσο, δεν είχε εμφανιστεί στο Εφετείο της Λάρισας ούτε στις 16 Φεβρουαρίου του 2022, οπότε και θα εκδικαζόταν η έφεσή του, με αποτέλεσμα να κριθεί ανυποστήρικτη και να παραμείνει σε ισχύ η πρωτόδικη απόφαση των 9 ετών.

Χθες, το δικαστήριο τον έκρινε ξανά ένοχο, αυτή τη φορά για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς αναστολή και έφεση. Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία είχε δώσει σήμα τον Απρίλιο για τη σύλληψή του ως φυγόποινου, αλλά ο 41χρονος δεν εντοπίστηκε.

Η δίκη του διεξήχθη ερήμην του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κεκλεισμένων των θυρών. Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε μόνο η 34χρονη μητέρα του κοριτσιού, που σήμερα είναι 14 ετών. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο 41χρονος τέλεσε τις πράξεις σε δύο διαφορετικές περιόδους, τον Αύγουστο του 2018, κάτι που η ίδια έμαθε από τον ανήλικο γιο της, και που επιβεβαίωσε και το 10χρονο τότε κορίτσι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 25 και 26 Αυγούστου 2018, ο πατέρας του κοριτσιού το έβαζε να βγάζει τα ρούχα του στην κρεβατοκάμαρα και στο μπάνιο και στη συνέχεια τριβόταν πάνω στο σώμα του.

Όταν η Εισαγγελία ενημερώθηκε για το περιστατικό διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των καταγγελιών, στο πλαίσιο της οποίας ελήφθησαν καταθέσεις τόσο από τη μητέρα όσο από τον ανήλικο γιο και τη 10χρονη, που τότε ήταν μαθήτρια Δημοτικού.

Μετά την καταγγελία της μητέρας, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, το ζευγάρι χώρισε και ο άνδρας έκτοτε παραμένει εξαφανισμένος, ενώ η οικογένειά του έχει χάσει κάθε επαφή μαζί του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 25/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!