Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Άδειασε» τους «Αδιάφθορους» για το… φακελάκι το υπουργείο Υγείας

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί, έπειτα από την αποκάλυψη μίας παράδοξης, όπως φέρεται να αποκαλείται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., απόφασης για την επιστροφή στην πρότερη θέση του ενός γιατρού,  διευθυντή κρατικού νοσοκομείου, ο οποίος είχε συλληφθεί να παίρνει «φακελάκι». Η απόφαση αυτή προέκυψε κατόπιν εσωτερικής έρευνας του υπουργείου Υγείας και, όπως τονίζεται, ο γιατρός έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντά του ενώ εκκρεμεί σε βάρος του η δίκη για την παραπάνω υπόθεση.

Τη σύλληψη και τη σύνταξη της δικογραφίας είχε κάνει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, οι λεγόμενοι «Αδιάφθοροι», οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό που αποδείκνυε τουλάχιστον κάποιου είδους συναλλαγή με συγγενείς ασθενών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα in.gr, η οποία αποκάλυψε την εξέλιξη, αξιωματικοί της ΔΕΥ εκτιμούν πως η απόφαση του υπουργείου δεν συνάδει με τις συνήθεις σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασίες. Ανάμεσα στις πληροφορίες του ρεπορτάζ υπάρχουν και κάποιες που είτε περιγράφουν αληθινά ακραία περιστατικά είτε μία ακραία προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί κλίμα που συνήθως εξυπηρετεί συμφέροντα μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

Κοντολογίς περιγράφεται ένα παιχνίδι δύναμης και εξουσίας ανάμεσα ίσως σε γιατρούς ή άλλους σχετικούς παράγοντες. Κι όλα αυτά σε δημόσιο νοσοκομείο. Για την ιστορία να πούμε πως ο εν λόγω διευθυντής νοσοκομείου διώκεται από το Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς «το διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε ταυτοποιημένες περιπτώσεις, έλαβε από ή για ασθενείς συνολικά (1.600) ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει». Ο γιατρός πάντως υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε ποτέ χρήματα στην καριέρα του, ενώ κάποιοι του έδωσαν χρήματα για ένα γεύμα επειδή αισθάνονταν υποχρεωμένοι που τους έσωσε τη ζωή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 25/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!