Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πεντάστερο ψέμα ο βιασμός – «Σκόνη» από την εισαγγελέα οι ισχυρισμοί της Γεωργίας Μπίκα

Οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για πόρισμα-καταπέλτη της εισαγγελέα Κυριακής Κλιάμπα στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας Μπίκας από τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη. Καθώς φαίνεται όμως, οι παραπάνω χαρακτηρισμοί κρίνονται επιεικείς. Όπως προέκυψε από τη δημοσίευση μέρους της εισαγγελικής πρότασης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας στην ουσία κάνει «φύλλο και φτερό» την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα, βασιζόμενη σε αντιφάσεις της 24χρονης, μεταξύ των καταθέσεών της και των μαρτυριών που ακολούθησαν. Παράλληλα, η εισαγγελέας αξιοποιεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα ειδικά ιατροδικαστικά εργαστήρια τόσο του ΑΠΘ όσο και Πανεπιστημίου της Βέρνης. Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ», η εισαγγελέας κατέγραψε πως «ουδεμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον του βιασμού, τελέστηκε σε βάρος της εγκαλούσας, τουναντίον, τα όσα ισχυρίστηκε είναι παντελώς ψευδή», τονίζοντας πως «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα-θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη». Μέσα στις 62 σελίδες του πορίσματος, η εισαγγελέας υπογραμμίζει πρώτα απ’ όλα τις διαφορές μεταξύ των καταθέσεων τόσο της Γεωργίας όσο και του εργοδότη της, σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της κοπέλας κατά το πρωινό της Πρωτοχρονιάς, όταν ξύπνησε, σε σχέση με τα όσα κατέθεσαν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα της εισαγγελέα, όταν η Γεωργία επέστρεψε στο ξενοδοχείο MET και νοίκιασε δωμάτιο, ανέβηκε στον 5ο όροφο που βρισκόταν το δωμάτιό της, ωστόσο μοιάζει να άλλαξε γνώμη και κατευθύνθηκε στον 4ο όροφο, όπου τελούνταν το περιβόητο πάρτι. Μάλιστα, υπάλληλος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει να επιστρέψει στον όροφο, αλλά αυτή φέρεται να ισχυρίστηκε πως σκοπός της ήταν να πάει στη γνωστή σουίτα.

* Από εκεί και πέρα οι μαρτυρίες ανέφεραν πως ο Βασίλης Λεβέντης και η Γεωργία έκατσαν δίπλα δίπλα και ξεκίνησαν να συνομιλούν με καλή διάθεση, δημιουργώντας σιγά σιγά ερωτική σύνδεση μεταξύ τους. Μία άλλη μαρτυρία υπογράμμιζε πως η Γεωργία δεν φαινόταν να έπινε κάτι, ούτε να ήταν μεθυσμένη, ενώ δεν χρειαζόταν βοήθεια. Υπογραμμίζεται δε πως κάποιοι θαμώνες του πάρτι γελούσαν παρατηρώντας τους, σχολιάζοντας πως το όψιμο ζευγάρι κατά τα φαινόμενα θα καταλήξει στο… κρεβάτι, αφού είχαν έρθει αρκετά κοντά. Μάρτυρας μάλιστα ισχυρίστηκε πως όταν πέρασε η ώρα, οι δυο τους αποχώρησαν μαζί. Επίσης, η λειτουργός τονίζει, όσον αφορά τους περίφημους μώλωπες στα πόδια της Γεωργίας, ότι φαίνεται να προήλθαν από το ατύχημα που η ίδια δήλωσε κατά την άφιξή της στο αστυνομικό τμήμα και όχι από τυχόν κακομεταχείρισή της από τον Β.Λ. κατά τη διάρκεια της συνεύρεσής τους.

Ο σκύλος που… έμπλεξε την καταγγελία

Ένα απρόσμενο γεγονός, το οποίο όμως αναδεικνύει το επίπεδο λεπτομερειών που ακούστηκαν κατά τις καταθέσεις των μαρτύρων, είναι ένας σκύλος ο οποίος εισέβαλε στο ξενοδοχείο! Όπως τονίζεται στην πρόταση της εισαγγελέα, βασιζόμενη σε συγκεκριμένη μαρτυρία υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ένας σκύλος εισέβαλε στο λόμπι, ακριβώς τη στιγμή της άφιξης της Γεωργίας μαζί με τη φίλη της, περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Αυτή η απρόσμενη εισβολή ανάγκασε τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου να καλέσουν την Αστυνομία για να αποπέμψει το ζωντανό, με τις Αρχές ίσως να γίνονται αντιληπτές και από τους θαμώνες του πάρτι. Όταν λοιπόν, κατά την πρόταση της εισαγγελέα, η Γεωργία επιχείρησε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο, έχοντας ενημερώσει γι’ αυτό το φίλο της και φερόμενο οργανωτή του πάρτι, Μάνο Παπαδόπουλο, ο πρώην μετρ γνωστών μαγαζιών στη Θεσσαλονίκη ενημέρωσε τον Β.Λ. και του απέστειλε τον αριθμό του κινητού της, ώστε να συνομιλήσει μαζί της. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, αυτή η επικοινωνία γινόταν μόνο για να μην υπάρξει πρόβλημα με τη νέα είσοδο της Μπίκα, καθώς όπως τονίζεται υπήρχε το ενδεχόμενο άρνησης της επανεισόδου της, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού από τους υπαλλήλους της υποδοχής κι επιπλέον υπήρχε το ενδεχόμενο επιστροφής στο σημείο των αστυνομικών, οι οποίοι μόλις λίγα λεπτά πριν είχαν αποχωρήσει, αφού έβγαλαν το σκύλο έξω από την ξενοδοχειακή μονάδα.

«Βλέπουν» σωρεία δήθεν βιασμών οι Αρχές

Κι άλλες καταγγελίες για βιασμό έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, κατά τη διάρκεια της εξέτασης της περίπτωσης της Γεωργίας Μπίκα. Πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα» τονίζουν πως οι δικαστικές και οι αστυνομικές Αρχές ελέγχουν το παρελθόν όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Πρωτοχρονιάς και διαπιστώνουν πως ένας από αυτούς που μνημονεύτηκαν έχει υπάρξει και πάλι στο επίκεντρο καταγγελίας. Η υπόθεση όμως αυτή μπήκε γρήγορα στο αρχείο όταν αποδείχτηκε πως η καταγγέλλουσα αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Η καταγγελία της δε δεν μπορούσε να επαληθευτεί. Όπως προκύπτει, οι Αρχές προσπαθούν να ξεχωρίσουν τους πραγματικούς από τους υποτιθέμενους βιασμούς, έρευνες που απαιτούν χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης, το περασμένο διάστημα, όπως είχαμε γράψει στην «ON time», οι Αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρο τρία άτομα, τα οποία διακινούσαν φερόμενο «ροζ βίντεο» της Γεωργίας, από το περίφημο πάρτι του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να ανήκει στο οικείο περιβάλλον της ίδιας της 24χρονης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 24/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!