Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έφυγε από τη ζωή και η ανιψιά του Παϊσίου – Ήταν η κόρη της αδελφής του αγίου, Ζωής

Πένθιμη η ατμόσφαιρα στην περιοχή του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, μετά το χαμό της Ειρήνης Μουρελάτου, ανιψιάς ενός εκ των νεότερων αγιοκαταταγμένων αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Αγίου Παϊσίου.

Η Ειρήνη Μουρελάτου έφυγε από τη ζωή νωρίς την περασμένη Πέμπτη, περιτριγυρισμένη από τα μέλη της οικογένειάς της. Η 77χρονη ήταν η κόρη της αδελφής του Αγίου Παϊσίου, Ζωής, και κηδεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στις 4 το απόγευμα στον Ιερό  Ναό Αγίων Αποστόλων στα Χαυδάτα Ληξουρίου. Θυμίζουμε πως ο άγιος εκτός από τη Ζωή είχε άλλα οκτώ αδέλφια: την Αικατερίνη, τη Σωτηρία, τη Μαρία, τον Ραφαήλ, την Αμαλία, τον Χαράλαμπο (όλοι τους γεννημένοι στα Φάρασα), τη Χριστίνα και τον Λουκά (γεννημένοι στην Κόνιτσα). Η Ειρήνη Μουρελάτου, το γένος Εζνεπίδη, το οποίο ήταν άλλωστε το κοσμικό επώνυμο του Αγίου Παϊσίου, είχε αποκτήσει τρία παιδιά και ένα εγγόνι, στο οποίο μάλιστα δόθηκε το κοσμικό όνομα του αγίου, αλλά και το όνομα του Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη, Αρσένιος.

Η Ειρήνη Μουρελάτου «έσβησε» στα 77 χρόνια της.
Η αδελφή του Αγίου Παϊσίου, Ζωή (αριστερά), και η κόρη της, Ειρήνη Μουρελάτου (δεξιά).

Για τη μητέρα της μίλησε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων orthodoxianewsagency.gr, η Παγώνα Μουρελάτου, εξιστορώντας την απόφαση της αδελφής του αγίου να δώσει το όνομα Ειρήνη στη μητέρα της: «Η γιαγιά μου Ζωή επέλεξε να δώσει το 1945, έτος γέννησης της μητέρας μου, το όνομα Ειρήνη, για να φέρει πράγματι την ειρήνη, γιατί οι εποχές τότες ήταν δύσκολες». Όπως λέγεται πάντως στο νησί της Κεφαλονιάς, η Ειρήνη Μουρελάτου ήταν ιδιαιτέρως γνωστή, αλλά και γνώστρια πολλών ιστοριών της οικογένειας Εζνεπίδη.

* Στο χαμό της Ειρήνης Μουρελάτου αναφέρθηκε και ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντορκόμ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια. Μακάρι η ψυχή της να αναπαυθεί εν ειρήνη, τώρα έχει ενωθεί με τον Θεό και τον Θείο της Άγιο Παΐσιο», υπογράμμισε ο πρέσβης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 23/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!