Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η λαμπερή εμφάνιση της Μαρέβα στον Λ. Οίκο – Τρεις «ειδικοί» μιλούν για το σοφιστικέ της ντύσιμο

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΟΥ, ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμη μία φορά η Μαρέβα Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ξέρει καλά να διαχειρίζεται τόσο την εικόνα της όσο και τη σοφιστικέ της φυσιογνωμία. Για την εμφάνιση στον Λευκό Οίκο, η Μαρέβα Μητσοτάκη δημιούργησε ένα σύνολο στις αποχρώσεις που θυμίζουν Ελλάδα. Αυτό όμως που πρωταγωνίστησε στην εμφάνισή της ήταν αναμφισβήτητα το εντυπωσιακό κολιέ της. Το χρυσό κολιέ που μοιάζει να αντλεί έμπνευση τόσο από τα παραδοσιακά ελληνικά κοσμήματα όσο και από τα έργα του Salvador Dali είναι μια δημιουργία της πολύ γνωστής Ελληνο-ιταλίδας γλύπτριας, ζωγράφου και σχεδιάστριας κοσμημάτων Λίζας Σωτίλη.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με το εντυπωσιακό κολιέ.

«H Mαρέβα έκανε μια εμφάνιση-κίνηση ματ. Cool chic στα χρώματα της Ελλάδας μας και ένα υπέροχο, καθαρά ελληνοπρεπές κόσμημα που ήταν και η ‘‘ειδοποιός’’ διαφορά στην όλη εμφάνιση. Καθαρά στο απόλυτα δικό της προσωπικό στυλ που κάποιοι αγαπάνε να μισούν και κάποιοι λατρεύουν. Πάνω απ’ όλα ήταν ο εαυτός της και οι εμφανίσεις της δείχνουν πάντα μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, προσωπικό στυλ και υπόσταση. Το έχω πει αρκετές φορές και θα το πω άλλη μία… από την εποχή της Αμαλίας Μεγαπάνου είχαμε να ασχοληθούμε με το ντύσιμο γυναίκας πρωθυπουργού σε τέτοιο βαθμό. Οι εποχές άλλαξαν και μόνο η Μαρέβα μπορεί να υποστηρίξει Birkenstock σε επίσημη εμφάνιση. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Τη γνώμη μου την λέω με την ιδιότητα του fashion editor που κάποτε ήμουν. Η εμφάνιση αυτή ήταν από τις πιο σωστές σε σχέση με την ιδιότητά της, τη χρονική στιγμή και τη σημειολογία της συνάντησης», εξηγεί στην «On time» o Βασίλης Ζούλιας.

Βασίλης Ζούλιας.
Δημήτρης Γραμματικογιάννης.
Λάκης Γαβαλάς.

Ο Δημήτρης Γραμματικογιάννης, ο γνωστός στιλίστας, ο πρώτος που έκανε κοινωνικοπολιτικό editorial μόδας στην Ελλάδα, μιλώντας στην εφημερίδα εξηγεί πως «η Μαρέβα Γκραμπόσκι – Μητσοτάκη είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού μεν, αλλά και μια σύγχρονη γυναίκα και επιχειρηματίας και για αυτό πολλές φορές τολμά να σπάει πρωτόκολλα και να μας ξαφνιάζει. Έτσι έγινε και αυτήν τη φορά με το υπερμέγεθες κόσμημα που φόρεσε επάνω από μακρυμάνικη μπλούζα από μετάξι σε σκούρα μπλε απόχρωση, συνδυάζοντάς τη με λευκή παντελόνα. Εκείνο όμως που δημιούργησε και κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν το υπερμέγεθες κόσμημα-statement της Λίζας Σωτίλη, που θυμίζει φυλαχτό. Το θεωρώ πάρα πολύ καλή επιλογή τη συγκεκριμένη στιγμή που διανύουμε εν μέσω οικονομικής κρίσης, Covid και πολέμου. Τώρα δεν θα σταθώ αν θα ήταν πιο ωραία να το φοράει με κάτι μονόχρωμο, πιο ριχτό φόρεμα ή ό,τι άλλο. Θα τονίσω ότι μου άρεσε πολύ η χαλαρή κόμμωσή της επίσης. Εκείνο που ως στιλίστας θα τη συμβούλευα για μία άλλη φορά να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μπάιντεν που φορούσε κάτι που να θυμίζει Ελλάδα και θα μπορούσε να φορέσει τα βραχιόλια ή στέκες από τον Ευάγγελο Κυριακό με τον τίτλο ‘‘Οι Λευκοί κροκόδειλοι της Νέας Υόρκης’’ που είχαν εκτεθεί στο Museum of Arts and Design στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2019. Εξάλλου οι καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις γίνονται όταν ανταλλάσουμε απόψεις και γνώμες για  τις διαφορετικές μας κουλτούρες».

Τέλος, ο σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς τονίζει πως «ήταν πάρα πολύ καλή. Τελικά τα κοσμήματα της αρχαιότητας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και μου αρέσει να διαιωνίζουμε την παράδοση. Το blue ink πουκάμισο με το μπεζ εκρού παντελόνι ήταν μια safe επιλογή. Σε μια τέτοια εμφάνιση θεωρώ ότι καλό θα ήταν να μην είχε φορέσει παντελόνι, αλλά επειδή ήταν άρτιο είναι Οk».

*Δημοσιεύθηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ Σαββατοκύριακο στις 21/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!