Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δίκη για βιασμό στο Κολλέγιο Αθηνών – Τρεις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης μαθητριών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με διαφορά λίγων ωρών έχουν προκύψει τρεις υποθέσεις βιασμών μεταξύ ανηλίκων. Συγκλονιστική είναι η υπόθεση που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, καθώς δύο μαθήτριες καταγγέλλουν πως έχουν πέσει θύματα βιασμού από έναν 17χρονο. Μάλιστα, ο μαθητής λυκείου απολογήθηκε στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα τού επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο «ανάθεσης της επιμέλειάς του» σε επιμελητές ανηλίκων μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως η μία καταγγέλλουσα ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή την είχε απορρίψει ερωτικά, ενώ η δεύτερη τον κατήγγειλε για προσωπικούς της λόγους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δικογραφία της υπόθεσης, το πρώτο περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2021 και το δεύτερο τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Η καταγγελία έγινε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., με τα κορίτσια να επισημαίνουν πως ο φερόμενος δράστης τις απείλησε για να κάνουν σεξ μαζί του.

Τι συμβαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών;

Μία σοβαρή καταγγελία δημοσιεύει η ιστοσελίδα eReportaz.gr, καθώς, όπως αναφέρει, στους κόλπους του Κολλεγίου Αθηνών είχε τελεστεί βιασμός, ο οποίος όμως δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα από τα στελέχη του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Όπως τονίζει η γνωστή ιστοσελίδα, η οποία τονίζει πως έχει στην κατοχή της την καταγγελία του βιασμού, το Κολλέγιο υποβάθμισε το γεγονός προκειμένου να αποφευχθεί το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, το περιστατικό συνέβη μέσα στο 2020 κατά τη διάρκεια εργάσιμης ημέρας και στην ώρα του διαλείμματος του σχολείου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Κολλέγιο υποβάθμισε το περιστατικό καταλήγοντας ότι φέρουν ευθύνη και οι δύο μαθητές για ό,τι τελικά συνέβη. Το eReportaz.gr υπογραμμίζει πως η δικαστική διερεύνηση παίρνει εντελώς διαφορετική τροπή και η υπόθεση παραπέμπεται σε δίκη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ 20/5

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!