Kαι πλαστικός χειρουργός στους τεχνικούς συμβούλους της Ρούλας
Σε αυτοάνοσα νοσήματα που τυχόν έχει και ενδεχομένως κληρονόμησαν οι τρεις κόρες της, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή, έκανε λόγο χθες ένας από τους τεχνικούς συμβούλους που συνεργάζεται με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος μάλιστα αμφισβήτησε ότι ήταν της Τζωρτζίνας το αίμα που εξετάστηκε μετά το θάνατό της, ξεσηκώνοντας με τους ισχυρισμούς του θύελλα αντιδράσεων. Ο Γιώργος Σιδεράς, γενικός και πλαστικός χειρουργός στη Φρανκφούρτη, όπως γράφει ο ίδιος στο προφίλ του στο facebook, υποστήριξε ακόμα πως η κεταμίνη δεν σκοτώνει ακόμα και αν χορηγηθεί σε υπερβολική δόση.
«Στη γερμανική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει. Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, έχει μεγάλο ιατρικό φάσμα. Αν ένας άνθρωπος δώσει τη δόση των 50 mg, η θανατηφόρα δόση θα ήταν 5.000 mg. Αυτές οι ποσότητες δεν κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μπορεί να το προμηθευτεί κανείς αυτό. Η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη», σημείωσε ο Ελληνογερμανός επιστήμονας.
«Αν χορηγηθεί μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει άπνοια, υψηλή πίεση, σπασμούς και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια, αλλά όχι καθαρά από την κεταμίνη», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Live News». Ο ίδιος λίγο νωρίτερα είχε ισχυριστεί στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι η ινομυαλγία από την οποία έλεγε ότι έπασχε η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι «κλειδί» στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ινομυαλγία είναι αυτοάνοσο νόσημα που σχετίζεται και με άλλα αυτοάνοσα, όπως ο ερυθηματώδης λύκος. «Οι γυναίκες που έχουν λύκο έχουν αντισώματα. Τα αντισώματα αυτά περνούν στα παιδιά από τον ομφάλιο λώρο και δημιουργούν εκφυλισμούς στα κύτταρα του μυοκαρδίου και τα κύτταρα που παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια», είπε, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε πως δεν έχουν γίνει σχετικές εξετάσεις που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό του.
Ο ίδιος πρόσθεσε, μιλώντας πάντα υποθετικά, πως η Τζωρτζίνα και ίσως και η Μαλένα με την Ίριδα, νοσούσαν από ένα σύνδρομο που λέγεται υπερευαισθησία καρωτιδικού κόλπου. «Το σημείο που διακλαδίζονται οι καρωτίδες είναι πολύ ευαίσθητο. Αν κάποιος κάνει εκεί μασάζ, χτυπήσει κάποιος ή κάνει απότομη κίνηση στο κεφάλι μπορεί να προκληθεί ανακοπή. Αυτό πιστεύω ότι έπαθε η Τζωρτζίνα, γιατί είχε όλα τα συμπτώματα», υποστήριξε προκαλώντας την αντίδραση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ο οποίος αναρωτήθηκε ποιος θα μπορούσε να είχε πειράξει τις καρωτίδες του παιδιού. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, «ο βηματοδότης στην Τζωρτζίνα δεν λειτούργησε γιατί το μυοκάρδιο έμεινε πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την κεταμίνη, αυτό είναι λάθος. Είναι ξεκάθαρα ένα πρόβλημα αγγειολογικό-κυκλοφορικό. Πρώτα πρέπει να δούμε αν η ομάδα αίματος στο δείγμα που έχει αναγνωριστεί είναι της Τζωρτζίνας. Εάν δεν είναι δεν έχει σχέση η κεταμίνη. Αλλά αν είναι η ομάδα της Τζωρτζίνας, τότε πιστεύω πως έγινε λάθος από τους γιατρούς. Βρέθηκαν όλα τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί, αλλά δεν βρέθηκε στις εξετάσεις το ροκουρόνιο που έπαιρνε. Άρα, δεν έδωσαν ροκουρόνιο, αλλά έδωσαν από λάθος κεταμίνη».
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ 20/5