Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μπουρλότο Κούγια στην Πισπιρίγκου –  «Διοικητής νοσοκομείου μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της με τα έξοδα δικά του»

Έχουν ήδη περάσει τρεισήμισι μήνες από την ημέρα που η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τον ανεξήγητο θάνατο, στις 29 Ιανουαρίου, της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη από ανακοπή καρδιάς. Έκτοτε, πολλά στοιχεία που έκοψαν την ανάσα της κοινής γνώμης βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, ακολούθησαν η σύλληψη και η προφυλάκιση της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, ωστόσο μέχρι σήμερα πολλά σημεία της πολύκροτης υπόθεσης παραμένουν σκοτεινά.

Χθες, με μια δήλωση-βόμβα ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας τού είχε ζητήσει να υπερασπιστεί την κατηγορούμενη μητέρα, αναλαμβάνοντας μάλιστα να πληρώσει ο ίδιος την αμοιβή του. Ο γνωστός ποινικολόγος σε δελτίο Τύπου, με το οποίο διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ήδη στα χέρια του και να μελετά τη δικογραφία από το φερόμενο ως «έγκλημα του αιώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά την απαράδεκτη και ηθικά και δεοντολογικά ενέργεια συναδέλφων, οι οποίοι αρχικά ανέλαβαν την υπεράσπιση της κας Πισπιρίγκου, διαφημίστηκαν, εμφανιζόμενοι επί ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολούθως, αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας και τη διένειμαν σε φίλους τους δημοσιογράφους, μετά παραιτήθηκαν, δημιουργώντας εντυπώσεις ενοχής εις βάρος της κας κατηγορουμένης, ο διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου, αλλά αρνήθηκα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας».

Ωστόσο, η πληροφορία του Αλέξη Κούγια, για όποιον μπορεί να «διαβάζει» πίσω από τις γραμμές, αναδεικνύει πως πράγματι πίσω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου υπάρχει κάποιος ισχυρός προστάτης, ο οποίος, όχι μόνο δηλώνει διατεθειμένος να πληρώσει αδρά την υπεράσπισή της, υποστηρίζοντας προφανώς την αθωότητά της, αλλά ενδεχομένως είναι και το ίδιο πρόσωπο που πληρώνει τους 6 τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί στην υπόθεση προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έβλαψε τα παιδιά της. Πάνω στις εκθέσεις των συγκεκριμένων πραγματογνωμόνων (που δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τα μέσα Ιουνίου) πρόκειται να στηριχτεί και το αίτημα αποφυλάκισης που θέλει να καταθέσει η κατηγορούμενη. Ο μυστηριώδης διοικητής του νοσοκομείου φαίνεται να προσέγγισε τον Αλέξη Κούγια στις αρχές Απριλίου, όταν διαδοχικά παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Νίκος Ιωάννου.

Ωστόσο, ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο Mega, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια γύρω από το ποιος και κυρίως γιατί είχε εκδηλώσει τέτοια επιθυμία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πριν από μία εβδομάδα ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου επικοινώνησε με τη γραμματέα του.

«Πριν από μία εβδομάδα και ενώ ήδη η κα κατηγορουμένη επέλεξε δύο εξαίρετους νέους συναδέλφους, τηλεφώνησε στο γραφείο μου ο πατέρας της, ζητώντας από τη γραμματέα μου να επικοινωνήσουμε, γιατί θέλει να μου αναθέσει την υπεράσπισή της. Η απάντησή μου ήταν ρητή και κατηγορηματική. Του ζήτησα:

1) να επικοινωνήσει η κυρία κατηγορουμένη προσωπικά μαζί μου, για να μου το ζητήσει,

2) να ενημερωθούν οι δύο συνάδελφοί μου και να εγκρίνουν τη συμπαράστασή μου μαζί τους και

3) να μου παραδοθεί, εφόσον τηρηθούν οι δύο προηγούμενες προϋποθέσεις, η δικογραφία, για να αντιληφθώ εάν είχα τη δυνατότητα να υπερασπιστώ την κα κατηγορουμένη με τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι τα τελευταία σχεδόν πενήντα χρόνια.

Μέχρι σήμερα καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσα δεν ικανοποιήθηκε και ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όσα άλλα διαδίδονται είναι όλα ψευδής διάδοση ειδήσεων και έλλειψη σεβασμού στο έργο των συναδέλφων.

Υ.Γ.: Δυστυχώς όμως, καθημερινά παρατηρώ την παρουσία δικηγόρων, που σχεδόν ποτέ δεν τους έχω δει σε ένα ποινικό δικαστήριο, να συμμετέχουν σε αυτό το τηλεοπτικό πανηγύρι, εκθέτοντας το λειτούργημα του δικηγόρου και ειδικά του ποινικολόγου, καταρρακώνοντας τις συνθήκες δίκαιης δίκης, χωρίς, δυστυχώς, κανένα θεσμικό όργανο να αντιδρά», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας.

Στο μεταξύ, η ίδια η 33χρονη κατηγορούμενη είχε αποκαλύψει στις αρχές Απριλίου ότι μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας συγκεκριμένος άνθρωπος στάθηκε στο πλευρό της και από τότε τη στηρίζει, ενώ επικοινωνεί μαζί της μέσα στη φυλακή. «Είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο με στήριξε όταν άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα, ένα άτομο που με στήριξε πάρα πολύ και με στηρίζει ακόμα», είχε πει η ίδια. Σύμφωνα με το Star, η Πισπιρίγκου ισχυρίζεται ότι  «είναι ένα πρόσωπο που περισσότερο τη στηρίζει παρά έχουν μία ερωτική σχέση», ενώ για την ταυτότητα του ανθρώπου αυτού ήταν ενήμερος και ο Μάνος Δασκαλάκης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ 20/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!