Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου-Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του σπουδαίου συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, που προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

O μουσικοσυνθέτης Ζαν-Μισέλ Ζαρ έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Όλοι θα θυμόμαστε για πάντα τη μοναδική σου πινελιά και τις συγκινητικές σου μελωδίες. Εσύ και εγώ μοιραζόμαστε πάντα το ίδιο πάθος για τα συνθεσάιζερ και την ηλεκτρονική μουσική από τόσο καιρό…Αναπαύσου εν ειρήνη»

Ο συνθέτης ταινιών και υποψήφιος για Όσκαρ, Ντάνιελ Πέμπερτον έγραψε στο twitter: «Βαγγέλης ένας από τους ήρωες μου. Άλλαξε τα πάντα. Πολύ πολύ λυπημένος που το άκουσα (σ.σ. την είδηση του θανάτου του)».

Ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ αναφέρθηκε στον θάνατο του και τον αποκάλεσε «γλυκό μαέστρο». «Καληνύχτα, γλυκέ μαέστρο, κι αγγέλων φτερουγίσματα ας σε νανουρίζουν» έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ.

«Βαγγέλης, ο συνθέτης των σάουντρακ των Δρόμων της Φωτιάς και του Blade Runner πέθανε σε ηλικία 79 ετών», είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που κάνει εκτενή αναφορά στο έργο και την καριέρα του διάσημου μουσικοσυνθέτη.

Το αραβικό δίκτυο Al Jazeera στην διαδικτυακή έκδοση του σχολιάζει ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου «ο οσκαρικός συνθέτης ήταν ένας πρωτοπόρος της μουσικής, φημισμένος για τον πειραματισμό του με τα ηλεκτρονικά συνθεσάιζερ».

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde τον αποκαλεί «μάγο» των συνθεσάιζερ και αναφέρεται αναλυτικά στο μουσικό αποτύπωμα που άφησε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο με έκτακτο τηλεγράφημά του μετέδωσε την είδηση του θανάτου του Vangelis και φιλοξένησε την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!