Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Άφαντος (ξανά) ο τρίτος μηνυτής – Την αποβολή του Γιάννη Βλάχου για πλαστογραφία ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας

Την αποβολή του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου από την πολιτική αγωγή ζήτησε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος προχώρησε στο αίτημα αυτό με το επιχείρημα ότι έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή φερόμενου θύματος στην εξουσιοδότηση εκπροσώπησης που του είχε χορηγήσει τον περασμένο Μάρτιο.

Ο συγκεκριμένος καταγγέλλων ούτε χθες εμφανίστηκε να καταθέσει, παρόλο που το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του τέταρτου φερόμενου ως θύματος βιασμού από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το 2015, σε ηλικία 17 ετών. Ο μηνυτής, 24 ετών σήμερα, περιέγραψε στο δικαστήριο τη γνωριμία του με τον ηθοποιό, στο σπίτι του οποίου είχε φιλοξενηθεί επί 8 μήνες.

Όπως κατέθεσε, είχε γνωρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο, όταν ήταν ακόμα μαθητής Λυκείου κι ενώ ήδη η αλκοολική μητέρα του τον είχε εγκαταλείψει. Ο πατέρας του -επίσης αλκοολικός- τους επισκεπτόταν σπάνια. Όταν εκμυστηρεύτηκε τα προβλήματά του στο γνωστό ηθοποιό, εκείνος του πρότεινε να τον φιλοξενήσει και ο νεαρός μετακόμισε στο σπίτι του, όπου έμεινε από τον Μάρτιο έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2015. «Ένιωσα ότι με καταλαβαίνει. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα» είπε ο 24χρονος, που πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης ένιωθε ευγνωμοσύνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός. Προς το τέλος της διαμονής μου όμως μου μιλούσε άσχημα. Τσακωμοί, αντιπαραθέσεις, ψυχολογικός πόλεμος. Μου έλεγε να πιάσω δουλειά αλλά δεν είχα χαρτιά». Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος τον βίασε ήταν στις αρχές Μαρτίου, όπου, όπως είπε, πάγωσε και δεν αντέδρασε, καθώς ήταν χρόνια μαθημένος να μην αντιστέκεται στη βία.

«Δεν μίλησα γιατί στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα… Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω», κατέθεσε ο 24χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού για δεύτερη φορά λίγες ημέρες αργότερα, όταν στο σπίτι βρισκόταν κι ένας φίλος του, στον οποίο δεν αποκάλυψε τίποτα. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

*Δημοσιεύθηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 18 Μαΐου

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!