Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συγκινήθηκαν και οι δικαστές – Το προσωπικό δράμα ενός 34χρονου που τον οδήγησε στην παρανομία

Με επιείκεια και γενναιόδωρη δόση ανθρωπιάς αντιμετώπισε έναν νεαρό ληστή το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Κατά την απολογία του, ο 34χρονος έκανε ακόμη και τους πιο σκληρούς να λυγίσουν. Τον περασμένο Νοέμβριο, με την απειλή μαχαιριού απέσπασε το ποσό των 3.500 χιλιάδων ευρώ από πρατήριο τσιγάρων.

Ωστόσο, τώρα, ο δράστης, που ήταν προφυλακισμένος το τελευταίο διάστημα, κατάφερε να κερδίσει την επιείκεια του δικαστηρίου με την απολογία του. Χρέη, ανεργία, διαλυμένη οικογένεια και ένα παιδί με προβλήματα υγείας συνέθεσαν την υπόθεση που έκανε την Έδρα να αντιμετωπίσει διαφορετικά ένα κακούργημα. Όπως ανέφερε ο δράστης, αντιμετωπίζει βουνό από χρέη, οι δουλειές που έκανε ήταν πάντοτε ευκαιριακές, ενώ είχε τρομερή αγωνία προκειμένου να εξασφαλίσει τη διατροφή για την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Μέσα σε όλα, η 8χρονη κόρη του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, στο παρελθόν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια, ωστόσο οι γιατροί του Νοσοκομείου Ηρακλείου του έσωσαν τη ζωή: «Ήταν μια στιγμή αδυναμίας, μια επιπόλαιη απόφαση στιγμής που έλαβα περιπλανώμενος και βυθισμένος στις σκέψεις μου, φοβισμένος και απογοητευμένος», είπε στο δικαστήριο.

Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από το δικαστήριο μία δεύτερη ευκαιρία. Μάλιστα, δεσμεύτηκε πως παρά τα υψηλότατα χρέη του, είναι αποφασισμένος να ξεπληρώσει την ιδιοκτήτρια του πρατηρίου τσιγάρων. Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

 

*Δημοσιεύθηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 18 Μαΐου

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!