Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση 6χρονης

Στις 17  Ιουνίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ο 69χρονος μουσικός επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την κακουργηματική κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης μίας 6χρονης στο εξοχικό του.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει καταδικάσει τον μουσική για την υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με αναστολή της εκτέλεσης της ποινής μέχρι την έφεση. Παράλληλα του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγορεύεται να βγει από την χώρα.

Η σημερινή δίκη διακόπηκε καθώς ο δικηγόρος του 69χρονου δήλωσε μέσω συνεργάτη του ότι δεν μπορεί να παραστεί στο ακροατήριο, λόγω ανειλημμένης άλλης επαγγελματικής υποχρέωσης. Ο εισαγγελέας αντέδρασε έντονα και έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου και πρότεινε την επόμενη εκδίκαση στις 17 Ιουνίου. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα.

«Όπως εύστοχα παρατήρησε ο επί της έδρας κ. εισαγγελέας, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου κινήθηκε στα όρια του εμπαιγμού του δικαστηρίου. Προβλήθηκε και πάλι κώλυμα προσωρινό ως προς τη δυνατότητα παράστασης του κ. υπερασπιστή του και αφού η υπόθεση κρατήθηκε για μια ώρα, τελικώς προκρίθηκε η διακοπή της δίκης για 17 Ιουνίου, κατ’ απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου. Ως γνωστό όμως δικαιώματα έχουν και τα θύματα και αυτά θα μιλήσουν τελευταία. Όσο και να κωλυσιεργήσει κανείς την τελική κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει» ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Την ίδια στιγμή ο 69χρονος αναμένεται την Τετάρτη να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για άλλες 4 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών ηλικίας από 5 έως 13 ετών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!