Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σκότωσε παππού και μάνα για την κληρονομιά – Για τη διπλή δολοφονία κατηγορείται ο εγγονός Έλληνα ομογενή

Θρίλερ με τον εγγονό του ζάπλουτου Ελληνοαμερικανού Τζον Τσάκαλου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας του, αλλά και του παππού του, με σκοπό να κληρονομήσει την αμύθητη περιουσία του. 

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν ο Έλληνας κτηματομεσίτης Τζον Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από πυροβόλο όπλο. Τότε, όλες οι υποψίες έπεσαν πάνω στον –τότε 19χρονο- εγγονό του Νέιθαν Κάρμαν, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του παρόμοιο όπλο με εκείνο που δολοφονήθηκε ο παππούς του, αλλά και γιατί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου βρέθηκε εκείνο το βράδυ κοντά στο σπίτι του παππού του.

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, η υπόθεση ανοίγει, εξαιτίας του ναυαγίου που είχε ο Νέιθαν Κάρμαν με το ιστιοφόρο που επέβαινε εκείνος και η μητέρα του -κόρη του Τζον Τσάκαλος- η οποία πνίγηκε. Ο 23χρονος βρέθηκε πάνω σε μια σωσίβια λέμβο μια εβδομάδα μετά ανοιχτά της Μασαχουσέτης και ακόμα παραμένει άγνωστο το πώς η μητέρα του πνίγηκε.

Ο Νέιθαν Κάρμαν, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από τις Αρχές, πάσχει από το Σύνδρομο Άσπεργκερ και κατά το παρελθόν είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά σε συμμαθητές του στο Λύκειο.

Όσο για το ναυάγιο, ο νεαρός ισχυρίστηκε πως άκουσε έναν θόρυβο στη μηχανή και μέσα σε λίγα λεπτά το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά. «Ήταν ένας αστείος θόρυβος. Τη μια στιγμή στεκόμουν στο κατάστρωμα και την επόμενη ακριβώς βρέθηκα στη θάλασσα».

Τώρα, ο 28χρονος Νέιθαν κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε το ναυάγιο, για να δολοφονήσει τη μητέρα του προκειμένου να την κληρονομήσει. Τρία χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχε σκοτώσει και τον παππού του.

Οι αείμνηστοι Ιωάννης και Ρίτα Τσάκαλου ήταν παντρεμένοι επί 58 χρόνια.

Ο Νέιθαν Κάρμαν, που συνελήφθη την Τρίτη, είχε πάει εκδρομή για ψάρεμα με τη μητέρα του, Λίντα Κάρμαν, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016. Οκτώ ημέρες αργότερα εκείνος βρέθηκε σε φουσκωτή σωσίβια λέμβο. Το σκάφος του είχε βυθιστεί και η σορός της μητέρας του δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Κάρμαν είχε σχέδιο για να κληρονομήσει την περιουσία του παππού του. «Ως κεντρικό κομμάτι αυτού του σχεδίου, ο Νέιθαν Κάρμαν δολοφόνησε τον Τζον Τσάκαλος και τη Λίντα Κάρμαν», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2013 ο 28χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον Τσάκαλος ενώ κοιμόταν. Μετά το θάνατο του παππού του, ο Κάρμαν έλαβε 550.000 δολάρια από διάφορους λογαριασμούς. Την επόμενη χρονιά εγκαταστάθηκε στο Βερμόντ, όπου δεν εργαζόταν και μέχρι το φθινόπωρο του 2016 είχε ξεμείνει από χρήματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 κανόνισε να πάει εκδρομή για ψάρεμα με τη μητέρα του, με το σκάφος του. «Ο Νέιθαν Κάρμαν σχεδίασε να σκοτώσει τη μητέρα του στο ταξίδι. Επίσης, σχεδίασε το πώς θα δηλώσει ως ατύχημα τη βύθιση του σκάφους και την εξαφάνιση της μητέρας του», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Η μία από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορά τη δολοφονία της μητέρας του και οι άλλες επτά αφορούν προσπάθειες του 28χρονου να αποσπάσει χρήματα από την περιουσία του παππού του ή από ασφαλιστικές εταιρείες. Αν κριθεί ένοχος, είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

Όταν τον είχε εντοπίσει η Ακτοφυλακή στη θάλασσα, είχε υποστηρίξει πως το σκάφος άρχισε να γεμίζει γρήγορα με νερά. Ο ίδιος, είπε, κολύμπησε προς τη σωσίβια λέμβο και φώναξε τη μητέρα του, αλλά δεν την ξαναείδε ποτέ.

Ο 87χρονος Τζον Τσάκαλος, που δραστηριοποιούνταν στα κτηματομεσιτικά, άφησε πίσω του περιουσία ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων, που μοιράστηκε στις τέσσερις κόρες του. Ο Κάρμαν ήταν μάλιστα ο αγαπημένος εγγονός του παππού του, τον οποίο και προόριζε για συνεχιστή του στις επιχειρήσεις του.

Μετά το θάνατο του Τσάκαλου, ο Κάρμαν έλαβε 550.000 δολάρια από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε δημιουργήσει ο παππούς του και στους οποίους ήταν ο δικαιούχος όταν πέθανε ο Τσάκαλος. Μετακόμισε από ένα διαμέρισμα στο Μπλούμφιλντ του Κονέκτικατ, στο Βέρνον του Βερμόντ, το 2014, όπου ζούσε χωρίς να δουλεύει μέχρι που τα λεφτά που του είχε αφήσει ο παππούς του τελείωσαν.

Οι τρεις εναπομείνασες κόρες του Τζον Τσάκαλου μήνυσαν τον Κάρμαν στο δικαστήριο του New Hampshire, επιδιώκοντας να του απαγορεύσουν να λάβει χρήματα από την περιουσία του πατέρα τους.

*Δημοσιεύθηκε στην ON TIME στις 16 Μαΐου

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!