Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για παζάρια στο ΝΑΤΟ

Για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας αλλά και την ατζέντα της σημερινής συνάντησης του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα συνομιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογο του για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ.  Μάλιστα ανέφερε ότι η επίσκεψη του στην Ουάσινγκτον σηματοδοτεί τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. «Ήταν να γίνει πέρυσι και μετατέθηκε λόγω της πανδημίας για φέτος. Θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στο Κογκρέσο. Είναι μια ευκαιρία να εορτάσουμε το μονοπάτι δυο ζωντανών δημοκρατιών. Είμαστε δυο ζωντανές Δημοκρατίες. Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και θα μιλήσουμε για την ενδυνάμωση των σχέσεών μας αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που έχει για την ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα άφησε αιχμές για τις για την στάση της Άγκυρας στο θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε εκφράσει πριν από μερικές ημέρες τις επιφυλάξεις του για την είσοδο των δύο χωρών στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Αν με ρωτήσετε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιείς την θέση σου στο ΝΑΤΟ για να κάνεις παζάρια. Περιμένω αυτό το πρόβλημα να λυθεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη χώρα μας ως ένα «σταθερό εταίρο των ΗΠΑ σε ένα δύσκολο σημείο του κόσμου» και υπογράμμισε ότι η χώρα μας θέλει να γίνει «περιφερειακός ενεργειακός κόμβος», μεταφέροντας φυσικό αέριο και μελλοντικά υδρογόνο από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!