Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εξαφανίστηκε από την Ελλάδα «αργυρή» πρωταθλήτρια του Ιράν στην άρση βαρών

Από το Ηράκλειο της Κρήτης χάθηκαν τα ίχνη της 17χρονης αθλήτριας του Ιράν στην άρση βαρών Εφήβων – Νεανίδων, Γιέκτα Τζαμαλί.

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, η 17χρονη βρισκόταν στην χώρα μας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών και κατάφερε να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο. Μάλιστα στην τελευταία ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram έχει δημοσιεύσει το βίντεο της συμμετοχής της στο Πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 10 Μαϊου. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα δεν γύρισε στην πατρίδα της μαζί με την ομάδα της.

Αξιωματούχοι της εθνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών του Ιράν (IRIWF) ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια της Τζαμάλι, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια χρήσιμη πληροφορία. «Δεν ξέρω τι συνέβη αλλά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αλί Μοραντί βρίσκεται στην Ελλάδα για να φέρει πίσω στο Ιράν την Γιέκτα Τζαμαλί», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA η αντιπρόεδρος της ιρανικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Γυναικών, Ζαχρά Πουραμίν.

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, η 17χρονη έφυγε από το χώρο φιλοξενίας της ιρανικής ομάδας χωρίς να ενημερώσει κανέναν και στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε για να συνοδεύσει τους συναθλητές της πίσω στην πατρίδα τους.

Σε αυτή την φάση πιθανολογείται ότι η αθλήτρια ήθελε να εγκαταλείψει το Ιράν εξαιτίας των θρησκευτικών περιορισμών του καθεστώτος των μουλάδων. Πέρσι κέρδισε το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο στην ιστορία της ομάδας άρσης βαρών του Ιράν. Παρόλα αυτά έχει δεχθεί σκληρή κριτική από δημόσια πρόσωπα, φιλικά προσκείμενα στο καθεστώς, τα οποία την επέκριναν γιατί το άθλημα της άρσης βαρών είναι αντίθετο με την γυναικεία φύση και την μητρότητα.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή γυναικών στην άρση βαρών είχε απαγορευθεί μετά την Ισλαμική Επανάσταση toy 1978 υπό τον αγιατολάχ Χομεϊνί. Οι ιρανικές αποφάσισαν να άρουν την απαγόρευση μόλις το 2018.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!