Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: «Τα 16 χρόνια φυλάκισης δεν είναι τίποτα»-Ζητά συνάντηση με Μητσοτάκη

Την ικανοποίηση της για την πρόταση της εισαγγελέως να κριθούν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά σε δεύτερο βαθμό οι δύο δράστες του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη εξέφρασε η μητέρα της, Κούλα Αρμουτίδου.

«Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους της ελληνικής πολιτείας. Είναι 16 χρόνια για τη δολοφονία και 15 για τον βιασμό του παιδιού μου», τόνισε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Ωστόσο έκανε λόγο για «ποινές-χάδια» και αναφέρθηκε στις γυναικοκτονίες στην χώρα μας τις οποίες αποκάλσε «μάστιγα». «Εγώ θα ήθελα όμως σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια. Γιατί για εμένα τα 16 χρόνια δεν είναι τίποτα. Τα ισόβια όμως οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνο στον χώρο της φυλακής ίσως συμμαζευτούν», σημείωσε η Κούλα Αρμουτίδου.

Και συνέχισε: «Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα. Κάθε μήνα σχεδόν δολοφονείται μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα, όπως είχαμε και αυτή την φοβερή περίπτωση στην Καβάλα που με έχει συγκλονίσει. Μέχρι πότε ο άντρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα; Επιτέλους να σταματήσει όλο αυτό και να μπορεί και ένας άντρας να δέχεται το “όχι” της γυναίκας του. Κανείς δεν αφήνει μια πολύ όμορφη σχέση και φεύγει».

Τέλος ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να τεθεί το ζήτημα των ποινών σε τέτοιου είδους εγκλήματα. «Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων», υπογράμμισε η Κούλα Αρμουτίδου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!