Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σοκ με τους θανάτους των δύο παιδιών στην Θεσσαλονίκη-Τι ψάχνουν οι γιατροί

Απαντήσεις αναζητούν οι γιατροί για τους ξαφνικούς θανάτους δύο παιδιών, ενός 7χρονου αγοριού και ενός 3χρονου κοριτσιού, στην Θεσσαλονίκη. Τα δύο παιδιά παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και έχασαν την ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο 7χρονος υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια εξετάσεων και οι γιατροί προσπαθούσαν επί 2,5 ώρες να τον επαναφέρουν στην ζωή. «Τι να σας πω; Σκεφτείτε να έχετε εσείς ένα παιδί, ένα ωραίο πρωί με ένα μικρό πυρετό που είχε την προηγούμενη ημέρα, να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες, σε 1,5- 2 ώρες», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 7χρονου.

«Σε 4 ώρες κηδεύω το παιδί μου και σε 15 ημέρες θα του έκανα τα γενέθλιά του. Ήταν κάτι αιφνίδιο, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό. Ενώ το παιδί μου έφευγε από την ζωή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο», δηλώνει η μητέρα του παιδιού.

Στο νοσοκομείο ακόμη, οι γιατροί αφήνουν την πρώτη «βόμβα» να σκάσει. Όπως λέει ο πατέρας του παιδιού στο Live News, τους είπαν ότι μπορεί για το θάνατο του 7χρονου να φταίει το κλιματιστικό. «Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες» εξηγεί ο πατέρας.

Το 3χρονο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί επί 11 ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όταν παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση και κατέληξε πριν μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος είπε στο Mega ότι κάποια λοίμωξη ή εγκεφαλίτιδα κρύβεται πίσω από τους θανάτους. «Μέσα στα νοσοκομεία βλέπουμε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ξαφνικά να μολύνονται και να χάνουν τη ζωή τους. Όταν χάνεται ένα παιδί όμως, “χάνεται” ο ήλιος. Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους. Οι περιπτώσεις ωστόσο αυτές είναι σπάνιες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα ο μύκητας candida auris δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, απασχολεί τα νοσοκομεία και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα», σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Και συνέχισε: «Η μία περίπτωση, του 3χρονου, είναι ότι μπορεί να είναι σύνδρομο μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό. Παρόλο που το παιδί δεν είχε μολυνθεί, είχαν περάσει οι γονείς του, και στον ορό του παιδιού βρέθηκαν αντισώματα του κορωνοϊού. Και οι δύο περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!