Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κούγιας: Αλλόκοτη συμπεριφορά του 52χρονου πριν το μακελειό στην Μονεμβασιά (Βίντεο)

Για την ψυχική κατάσταση του 52χρονου ο οοποίος παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητο του δύο ηλικιωμένους στην Μονεμβασιά μίλησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Έπρεπε να έχει γίνει χθες με πρωτοβουλία των αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο δε μπορείς να μην τον καταλάβεις ότι χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια. Αυτό το κατάλαβαν 7 άτομα που κατέθεσαν για τον 52χρονο και δεν γνωρίζονταν με εκείνον και έχουν περιγράψει κάποια δείγματα συμπεριφοράς του από την προηγούμενη μέρα. Είχε δείξει αλλαγή στη συμπεριφορά του, είναι μία δύσκολη στιγμή της ζωής του για κάτι, και είχε αλλάξει», είπε στο Mega ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος του 52χρονου.

Και συνέχισε: «Από την προηγούμενη μέρα καταθέτουν άτομα για την αλλαγή της συμπεριφοράς του. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ευγενέστατος, καλοφτιαγμένος άνθρωπος, έχει και ένα ξενοδοχείο. Καλλιεργεί περίπου 300 στρέμματα, είναι αγρότης. Αφιέρωσε τη ζωή του στους γονείς του, που η μεν μητέρα του είναι διπολική και εκδήλωσε αυτή τη διαταραχή για πρώτη φορά στην ίδια ηλικία που εκδηλώθηκε με τον κατηγορούμενο. Έχει έναν πατέρα με πολλά προβλήματα υγείας. Η αδερφή του μένει στο διπλανό χωριό», πρόσθεσε.

Παράλληλα εξήγησε ότι πριν το αιματηρό επεισόδιο ο 52χρονος είχε επιδείξει μία αλλόκοτη συμπεριφορά. «Μία ώρα πριν το περιστατικό παρατηρήθηκε μία αλλόκοτη συμπεριφορά από τον 52χρονο. Ένας φίλος του, αντιμετώπισε το εξής περιστατικό: ενώ τον συνάντησε, ο φίλος του καθόταν στη θέση του οδηγού στο δικό του αυτοκίνητο. Ο 52χρονος άνοιξε την πόρτα και έκατσε πάνω του και πήγε να βάλει μπρος. Δεν είχε καμία επίγνωση των κινήσεών του, σε σημείο με βία να τον βγάλουν έξω. Ο άνθρωπος θυσίασε τη ζωή του για τους γονείς του, αλλά δεν είχε επηρεαστεί από αυτο», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα μισή ώρα πριν το έγκλημα ο 52χρονος είχε μεταβεί σε γνωστό εστιατόριο της πόλης και κοίταζε για αρκετή ώρα τους ανθρώπους με απλανές βλέμμα, να μην λέει τίποτα. «Ο εισαγγελέας έπρεπε να τον στείλει σε ψυχίατρο. Η αστυνομία δημιούργησε μία δικογραφία τροχαίου δυστυχήματος. Δεν δημιούργησε μία δικογραφία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ έπρεπε να ληφθεί υπόψιν η ψυχιατρική κατάστασή του», υπογράμμισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Να σημειωθεί ότι έχει κατατεθεί αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικών εξετάσεων στην ανακρίτρια Σπάρτης. Ωστόσο ο ίδιος αρνείται να υποβληθεί σε εξέταση από ψυχίατρο, καθώς πιστεύει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!