Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μητσοτάκης: Επανενεργοποιούμε το πρόγραμμα εξόρυξης για την εξεύρεση φυσικού αερίου

Επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε με τον διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο «εξαιρετικό επίπεδο» των διμερών σχέσεων της Ελλάδας και την Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Αποδεικνύουμε και την κοινή μας επιθυμία να προσδώσουμε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην πραγματικά στρατηγική εταιρική μας σχέση. Μια στρατηγική σχέση που, όπως είπατε, θεμελιώθηκε το 2020, αποκτά όμως σήμερα νέα δυναμική με την υπογραφή σημαντικού αριθμού μνημονίων κατανόησης για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάλεσε τον διάδοχο του θρόνου να επισκεφθεί την χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν ότι η περαιτέρω οικοδόμηση αυτής της εταιρικής σχέσης αποτελεί εκ μέρους του «μία συνειδητή, σταθερή και μακροπρόθεσμη επιλογή». «Αναφερθήκατε εκτενώς στη σημασία πού αποδίδουμε όλοι μας, ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία, στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια. Και στον τομέα αυτόν μπορούμε να ενισχύσουμε πολύ περισσότερο τη συνεργασία μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα λόγω της γεωγραφικής της θέσης να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή και από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη. «Σημαντικές επενδύσεις γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση και θα θέλαμε να διερευνήσουμε περαιτέρω δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας και συμμετοχής κεφαλαίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα επανενεργοποιεί το δικό της πρόγραμμα εξόρυξης για την εξεύρεση φυσικού αερίου εντός της ελληνικής επικράτειας. Και αυτή είναι μία προοπτική που ενδεχομένως να δημιουργεί δυνατότητες περαιτέρω στρατηγικής συνεργασίας», είπε ο πρωθυπουργός

Και συνέχισε: «Γνωρίζω το προσωπικό σας ενδιαφέρον για το μέλλον της ενέργειας, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και σε ζητήματα, όπως τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα έτσι ώστε να δομήσουμε στρατηγικές συνεργασίες για να αξιοποιήσουμε αυτήν την πολύ σημαντική πηγή πλούτου για τη χώρα μας».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!