Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πούτιν: Απαράδεκτες οι απειλές του ΝΑΤΟ-Τι είπε για τον πόλεμο

Ενώπιον χιλιάδων στρατιωτών σε μία μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ότι η προσοχή της Μόσχας στον πόλεμο εστιάζεται στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν εντάσεις με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία «παρότρυνε την Ευρώπη να βρει έναν δίκαιο συμβιβασμό αλλά δεν ήθελαν να μας ακούσουν», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. Αποκάλυψε ότι η Ρωσία ετοιμάζει μία επιχείρηση στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία και εξήγησε ότι σε αυτή την περιοχή εστιάζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας.

«Στο Κίεβο έλεγαν ότι μπορεί να πάρουν πυρηνικά όπλα και το ΝΑΤΟ άρχισε να εξερευνά τα εδάφη κοντά σε εμάς και αυτό έγινε μία προφανής απειλή για την χώρα μας και για τα σύνορα μας. Τα πάντα μας έλεγαν ότι υπήρχε η ανάγκη να πολεμήσουμε», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, που χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απειλές του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν απαραίτητο και «επίκαιρο» μέτρο, επειδή η Δύση «προετοιμαζόταν για την εισβολή στη γη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας». Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ήταν η «σωστή απόφαση» μιας ανεξάρτητης, ισχυρής, κυρίαρχης χώρας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!