Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πότε ξεκινά η καταβολή του επιδόματος καυσίμων – Ποιους θα αφορά

Σχετικά με την συγκράτηση των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η κ.Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μάχη να συγκρατήσει τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας και αγαθών αλλά και να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια δίνει η κυβέρνηση σύμφωνα με την κ. Πελώνη.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά δεδομένα και ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Γι αυτό και η παρουσία του Πρωθυπουργού στον Τερματικό Σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα έχει ουσιαστική και συμβολική σημασία, καθώς αποτελεί πολύ κρίσιμη υποδομή τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και για γειτονικές χώρες. Εξετάζεται η προσθήκη από τον ΔΕΣΦΑ μιας πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης, που σημαίνει ότι εκτός από κόμβο μεταφοράς θα μετατρέψει την περιοχή και σε κόμβο αποθήκευσης.

Σχέδιο για την απορρόφηση των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας

Σχετικά με την συγκράτηση των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζει διάφορες επιλογές με στόχο να σπάσει το αποτέλεσμα που έχουμε πάνω στις τιμές.

Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα ύψους 4 δισ. για να ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως και για τον Απρίλιο που τώρα θα τα δουν οι πολίτες στην τσέπη τους.

Από αύριο και μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα εκταμιευθούν τα 200 ευρώ στήριξης στους ευάλωτους, τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους οδηγούς ταξί και την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη του Πάσχα θα έχουμε την εκταμίευση της ενίσχυσης που θα δοθεί για τα καύσιμα (60 λίτρα ανά μήνα) και αφορά 3 εκατομμύρια δικαιούχους με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ.

Εξάλλου, σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία που αφορά τη δημοσιοποίηση ονομάτων-επωνυμίας εταιριών που τους επιβάλλονται πρόστιμα άνω των 50.000 ευρώ για αισχροκέρδεια και μπορεί να αφορά παράβαση για πρώτη φορά ή περίπτωση που επαναλαμβάνεται η παραβατική συμπεριφορά.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!